[Jordi Folch] Educació 360, una bona oportunitat per innovar posant l’alumnat en el centre del procés educatiu

No Comment

El passat 29 de gener al Centre Cultura Contemporània de Barcelona es va fer la presentació de l’Aliança Construïm l’Educació 360. Educació 360 és una xarxa on la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, són les organitzacions impulsores. Com a sòcies hi ha ajuntaments, xarxes de centres educatius, moviments i entitats de lleure, xarxes i plataformes d’entitats d’infància i del tercer sector, xarxes d’entitats esportives i xarxes d’entitats musicals i diferents grups de recerca de les universitats UAB; UB UVic Blanquerna i UdG.

Aquesta Aliança proposa posar els infants i joves al centre del procés educatiu, tot creant una aliança entre els diferents agents educatius. Durant aquesta jornada es va fer la presentació de les diferents entitats que formen la xarxa, així com d’algunes de les seves propostes; per exemple sistematitzar coneixements i metodologia i posar-ho a l’agenda pública.

Crec que la iniciativa és molt bona per varis motius: posa l’infant al centre, i a tota la resta (escola, lleure, esport…) ens demana que ens coordinem i treballem junts per l’infant durant tot el dia. Un altre bon motiu és que es tracta d’una xarxa que aglutina quasi totes les organitzacions de l’àmbit educatiu, tant moviments i entitats de lleure com les xarxes dels centres educatius, i no és una idea d’una sola entitat. Un altre motiu, per a mi important en tant que vinc del món del lleure, és aquest reconeixement per formar part del Projecte Educatiu de Centre. I també perquè s’aposta per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats en els espais i l’educació no formal.

Sóc positiu de mena, així que veig de manera esperançadora totes aquestes bones intencions, tota aquesta gent i entitats disposades a treballar plegades pel bé dels infants i joves. Espero que no quedi en paraules i que no sigui un altre projecte que no tingui continuïtat, que ens deixem de protagonismes i tinguem clar el nom de la xarxa: Educació 360, educació a temps complert.

Jordi Folch, soci i membre del Consell Rector de la cooperativa l’Eina

Related Articles

Deixa un comentari