Jovent Republicà reclama que el Jove esdevingui un espai central de la Festa Major

No Comment

Valoració crítica de Jovent Republicà de l’espai Jove a la Festa Major 2018, del qual en destaquen la baixada d’assistència i la manca d’inversió.

Ona Martínez: “Mentre el govern no creu en el Jove, el jovent sí que creiem en el Jove i volem que torni a ser central dins la Festa Major de Terrassa”.


En primer terme, Ona Martínez, de Jovent Republicà, intervé a la sala de premsa de l’Ajuntament de Terrassa.

L’any 2017 el Jove de Terrassa comptava amb l’assistència d’entre 14 i 16.000 joves, la meitat aproximadament durant el concert dels Chichos. Unes xifres positives, segons Jovent Republicà, davant els dubtes generats pel canvi d’ubicació de l’espai del Jove. Enguany, però, aquesta xifra s’ha reduït fins a les 8.000 persones. Un fet que, pel portaveu de Jovent Republicà, Oriol Guerrero, no és casual i “demostra la necessitat d’un canvi en el plantejament que es fa de la participació jove a la Festa Major, així com del seu espai de referència”.

Ahir dimecres, en roda de premsa, els membres de jovent republicà, acompanyats pel regidor del grup municipal d’ERC-MES, Pep Forn, han reclamat que es torni el Jove a la centralitat de la Festa Major, tant per espai com per inversió i importància, i que es deixi al Consell de Joves i totes les entitats juvenils de la ciutat ser protagonistes i inductors d’aquest canvi.

Segon Pep Forn, l’exemple del Jove demostra que queden moltes coses a millorar a la Festa Major “Sempre hem defensat que la Festa s’ha de revisar i actualitzar. Tenim les entitats juvenils motivades i implicades per fer-ho. Els hem d’escoltar”.

Cedir l’organització al Consell de Joves de Terrassa

L’Ona Martínez, membre de Jovent Republicà, explica que, segons les dades de contractació de la Festa Major de 2017, l’Ajuntament només va invertir aproximadament un 12 per cent del total de la contractació dels grups de la Festa Major en els grups del Jove “una xifra molt per sota del que li correspondria, que hauria de ser un 20 per cent, que és la mitjana del que inverteix en els altres escenaris principals, si l’Ajuntament se’l cregués de veritat”. La programació, enguany, d’un concert com Roba Estesa “jove, compromès, d’esperit reivindicatiu i feminista” fora del Jove “demostra la poca visió del govern actual per apostar per aquest espai”.

Des de Jovent Republicà es reclama que la gestió del Jove se cedeixi directament al Consell de Joves de Terrassa (CJT). En cas de ser així, segons Ona Martínez, “nosaltres apostarem per crear un espai social, divers, on se sentin representats i hi hagi actuacions i activitats per a tot el jovent, socialment compromès, feminista i amb preus populars”.

Entre les idees que planteja Jovent Republicà, la necessitat d’incentivar el petit Jove, amb un horari diürn que ampliï el públic, o vincular la casa Baumann i el CJT per portar joves creadors i músics terrassencs cap aquest espai de Festa Major.

Related Articles

Deixa un comentari