La 29 Setmana del Medi Ambient se centra en l’emergència climàtica i les solucions que tenim a l’abast

No Comment

La crisi sanitària generada per la covid-19 ha fet que aquesta 29 edició de la Setmana del Medi Ambient, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, sigui totalment diferent de les anteriors quant a format, presentació i activitats. La setmana començarà aquest divendres 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i finalitzarà el dia 11. En aquesta ocasió, s’ha apostat per oferir tot un seguit de propostes a realitzar a través d’internet. En destaquen dues organitzades directament pel servei de Medi Ambient. D’altra banda, la pandèmia ha obligat a suspendre la Festa del Medi Ambient, que durant els darrers anys s’ha celebrat al Parc de Vallparadís.

El lema triat per aquesta edició és ‘La solució és a les nostres mans’, en relació directa a l’emergència climàtica que vivim en el context de la covid-19, i dóna a entendre que el retorn a la normalitat ha d’anar marcat cap a una economia més cooperativa i inclusiva, baixa en carboni, eficient i flexible, que ens ajudi a adaptar-nos als nous contextos socials i econòmics. Reptes que entre tots i totes es poden assolir si, per exemple, s’adopten nous hàbits socials i de consum i una mobilitat diferent.

Taller d’energia solar i concurs de fotos a Instagram

Un dels objectius de la Setmana del Medi Ambient és aconseguir que sigui un punt d’inflexió pel que fa a la sensibilització, prevenció i coneixements de tots els aspectes vinculats al medi ambient, des de l’acció local fins a la global. L’Ajuntament convida la ciutadania a fer una reflexió sobre la sostenibilitat ambiental i la necessitat que tothom adopti el compromís de contribuir a preservar el medi ambient no només durant la Setmana del Medi Ambient, sinó durant tot l’any.

Les dues activitats destacades d’aquesta edició són un taller titulat ‘Energia solar a casa’, que s’impartirà a través de la plataforma Zoom i que mostrarà les diferents possibilitats d’autoproducció energètica a una casa que funcioni amb energia solar fotovoltaic; i la segona edició del Concurs d’Instagram #setmanamedamtrs2020, on els guanyadors veuran publicades les seves fotos en el programa de la Setmana del Medi Ambient 2021.

Enguany, el programa conté un total de 13 activitats, les quals es poden consultar a la web de Medi Ambient a www.terrassa.cat/mediambient. La difusió es farà per l’agenda digital de l’Ajuntament i per les xarxes socials de medi ambient: Instagram: (@terrassamediambient), Twitter: (@trsreciclabe) i Facebook: (@Terrassareciclable).

 

Related Articles

Deixa un comentari