La coalició Podem-Ive denuncia exclusió en els debats de la campanya electoral

No Comment

La coalició Podem-Ive (Podem, ICV, EUiA), que va participar en el procés de construcció de Terrassa en Comú, comptant amb un regidor (Emiliano Martínez) entre els 6 que va obtenir TeC en les passades eleccions, s’ha vist exclosa de la majoria de debats entre candidates realitzats en aquesta campanya, excepte els organitzats pel Centre d’Estudis Històrics, l’associació ALEI i l’Escola d’Arquitectes. Tampoc estan convidats al que realitzarà avui dilluns 20 de maig el diari digital El Món Terrassa.

Davant aquesta situació, si més no, anòmala, la coalició va fer públic un comunicat el passat divendres 17 de maig en el qual denuncia aquesta «exclusió». Afirma respectar els criteris de tothom a l’hora d’organitzar els debats, però considera que una informació «plural» hauria de recollir «totes les opinions i opcions que en aquestes».

Lamenten que «amb la diversitat de criteris aplicats en l’organització de debats, tant públics com privats, totes les candidatures electorals no hem tingut el mateix tracte de representació, negant d’aquesta manera a la ciutadania fer realitat el lliure desenvolupament del dret fonamental a la informació i expressió d’idees».

Així mateix, es sorprenen que «quant els mitjans de comunicació critiquen la rigidesa en el tractament de la informació electoral, (…) els criteris que el diari Món Terrassa ha establert per organitzar el seu debat» d’avui dilluns.

Per concloure afirmant que «les formacions polítiques que formem part de la coalició Podem-Ive tenim una llarga història d’actuació i intervenció en la ciutat i en tots els seus àmbits». Per tant, «considerem inacceptable l’exclusió del debat electoral a Podem-Ive i demanem a la direcció del Món Terrassa que es replantegi la decisió».

Related Articles

Deixa un comentari