La CONFAVC escull nova Junta Directiva apostant per a reforçar la mirada territorial del moviment veïnal

No Comment

Celebrada telemàticament, la 35a Assemblea de les Associacions Veïnals de Catalunya organitzada anualment per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), va tenir lloc el passat 25 de juliol.

La nova Junta Directiva de la Confederació és «continuista en el sentit que seguirà amb el lideratge de Jordi Giró (AV Vila Olímpica, Barcelona)», informa l’entitat en un comunicat públic. Així, es renova la confiança a la Presidència quatre anys més, després d’haver estat escollida per primera vegada el 2012. Ara bé, amb «canvis substancials en la resta de membres», dels quals només dos segueixen a la tripulació: Albert Torrents, activista social vinculat a la vida associativa de Cubelles (Garraf), i Torcuato Matilla (AV La Florida de Santa Perpètua de Moguda). La resta de la nova Junta Directiva incorpora rostres molt coneguts del seu entorn, com Josepa Farreny, de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Lleida (FAVLleida) i figura visible del moviment feminista del seu barri, Balàfia, i la capital del Segrià-; Zaida Palet, activista veïnal coneguda de la Zona Nord de Barcelona i actualment vinculada a l’Associació Eco Veïnal Vallbona Viu -; i Kico Verjano, rostre des de fa 22 anys vinculat a l’AV de la Llàntia (Mataró). Cal destacar que el llistat es completa amb la periodista Omaira Beltrán: cara coneguda de la comunicació intercultural i del moviment associatiu de Barcelona relacionat amb la immigració i contra la xenofòbia; i Irene Izquierdo, advocada especialitzada en gènere, violència de gènere i en mediació i resolució de conflictes, i ara vinculada al moviment associatiu de Cubelles (Garraf).

“Aquesta nova Junta ens donarà una mirada més àmplia i actual, ja que s’incorporen persones que han estat treballant en altres entitats socials. A més incorporem una mirada territorial molt important per a forjar més complicitat al territori, i que ens ha d’ajudar a aterrar més treball i a forjar nous lideratges”, destacà en Giró, donant també importància a la incorporació de més equitat referint-se a la incorporació de quatre dones.

La nova Junta Directiva, escollida per unanimitat, serà l’encarregada de desplegar el Pla de Treball aprovat, en el qual els majors esforços seran portar a terme un debat identitari que ha d’enfortir la CONFAVC per adaptar el rol de l’entitat a les realitats actual dels barris; el desplegament del projecte d’innovació social A-porta, que acompanya al veïnat porta a porta amb múltiples missions- a Sabadell, a la Zona Nord de Barcelona, i Can Mariner (Santa Coloma de Gramenett); la desamientació dels barris; la promoció de campanyes per a reforçar els serveis de salut al territori i apostar per un canvi d’atenció a la gent gran, i una escola de formació per a enfortir lideratges del moviment veïnal.

L’Assemblea i les votacions s’ha celebrat a través d’una plataforma telemàtica i arriba en un context en què la CONFAVC aposta sobretot per promoure les actuacions comunitàries, fent xarxa des dels barris amb altres actors rellevants, en un context de gran recessió econòmica i crisi sanitària.

La trobada veïnal va arrencar amb un minut de silenci que el president de la CONFAVC, Jordi Giró, va demanar pels companys i companyes de les AV i federacions traspassades per la Covid-19 com a mostres “d’infinit agraïment per la dedicació i coratge del seu treball pels barris”.

Related Articles

Deixa un comentari