La confederació d’associacions veïnals de Catalunya contra ‘l’Estat d’Excepció’, en defensa del Referèndum

No Comment

confavc logo

La Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC) vol sumar-se a la denúncia de la repressió i Estat d’Excepció que el Govern espanyol, liderat pel PP, està impulsant com a única resposta, a la demanda popular del dret a decidir, que cal recordar que la CONFAVC va defensar a través del Pacte Nacional pel Referèndum.

Per tant la CONFAVC considera d’extrema gravetat i atemptat contra els drets i les llibertats fonamentals l’assalt de la Guàrdia Civil a les conselleries d’Economia, Afers Socials, Governació i Exteriors i la dotzena de detencions d’alts càrrecs de la Generalitat.

El moviment veïnal d’aquest país sempre històricament, inclús abans de la Constitució del 78, ha estat al costat de la lluita pels valors dels drets de llibertats, per aconseguir uns barris més habitables, i en millors condicions de vida per a totes les persones. Tot això sempre amb una màxim: democràcia i participació amb majúscules.

botomalarrassa

Així mateix, també troba lamentable que la única resposta de Rajoy al Referèndum sigui la persecució de més de 712 alcaldes i alcaldesses que només han posat a disposició equipaments perquè es pugui efectuar el referèndum, i s’oblidi dels més de 900 càrrecs processats del PP.

Avui està en joc no tan sols és el dret a decidir de la ciutadania catalana, sinó les llibertats democràtiques de tot Espanya, per això fem una crida a la mobilització d’altres confederacions d’associacions veïnals de l’Estat contra les agressions antidemocràtiques.

Una retallada de drets de fa anys Des de fa temps la CONFAVC ve denunciant el setge dels drets socials i nacionals que en els darrers anys aquest Govern espanyolha anat retallant progressivament, com l’aprovació de la Llei Mordassa, l’anul·lació, a través del Tribunal Constitucional, de la Llei d’Emergències Habitacions – aprovada pel Parlament Català-; la Llei d’Igualtat, la Reforma Laboral, etc. Unes retallades de drets contra les quals la CONFAVC amb altres entitats vam donar resposta sortint el carrer sempre que s’ha succeït.

Per tant, avui des de la CONFAVC defensem la democràcia per damunt de tot, i a les nostres institucions, i com sempre ho hem fet, instem al veïnat a sortir el carrer perquè fer un referèndum no és cap delicte, ni tant sols en el Codi Penal.

Signa el comunicat:

CONFAVC

Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Barcelona

Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes de Catalunya

Related Articles

Deixa un comentari