La CUP de Terrassa no confluirà amb Guanyem a les municipals

No Comment

Aquest dissabte s’ha celebrat una assemblea oberta organitzada per la CUP de Terrassa per parlar sobre el paper de la formació en les municipals del proper mes de maig. Un dels acords principals ha estat el de no incorporar-se a la confluència que promou Guanyem Terrassa.

En aquesta assemblea, realitzada al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, han participat una quarantena de persones, entre elles militants i simpatitzants de la formació, i diverses persones interessades en escoltar i dir la seva al respecte de la qüestió electoral per a les municipals. Així doncs, la militància de la CUP ha transmès que després d’uns mesos de debat en aquest espai de Guanyem, no s’ha donat la suficient transparència, amb unes dinàmiques que venien fixades amb anterioritat a l’inici de les converses.

Persones vinculades a la CUP també han destacat que en el sí de Guanyem no s’ha observat cap horitzó compartit més enllà de les pròpies eleccions. També s’ha fet esment a les discrepàncies en les maneres com es prendrien les decisions, i a través de quins mecanismes de participació, un cop passats els comicis. Així, s’ha volgut marcar distància pel que fa a ambdós projectes polítics i a les formes d’entendre l’acció a desenvolupar a la institució local.

Des de la CUP, no es comparteix un projecte plantejat simplement des de l’emergència social que viu la ciutadania, sinó que vol incidir en una ruptura amb el model vigent, el qual és el responsable del context que vivim, i el convenciment de que cal crear noves institucions més enllà de l’administració. En aquest sentit, en diversos moments s’han fet crítiques també a la presència d’ICV dintre de Guanyem i la manca d’autocrítica per part del partit ecosocialista com a participant que ha estat del govern municipal al llarg de 13 anys.

Una candidatura rupturista, d’esquerres i assembleària

Un altre dels acords presos en aquesta trobada ha estat el de convocar una següent assemblea oberta, per treballar per una candidatura àmplia, rupturista, clarament d’esquerres i assembleària, amb el municipalisme com a centre del debat polític.

CUP_AOFeb15_12 Debat grupal en l’Assemblea Oberta de la CUP

 

Related Articles

Deixa un comentari