La CUP demana que les dones puguin baixar del bus entre dues parades per la seva seguretat

No Comment

La proposta presentada serà debatuda durant el ple municipal d’avui dijous i tirarà endavant gràcies al suport de la mateixa CUP, el PSC, ERC-MES i TeC.

A les nits, les dones que ho sol·licitin podran baixar del bus en un punt intermedi entre dues parades dels busos de TMESA, per tal de reduir la distància que haurà de caminar sola fins a arribar a casa. Així ho ha proposat la CUP, que ha arribat a un acord amb l’equip de govern del PSC i els grups municipals d’ERC-MES i TeC per encarregar un estudi de viabilitat de la proposta.

L’objectiu d’aquesta proposta és evitar al màxim els punts de l’espai públic que són percebuts com a insegurs per les dones, especialment si els perceben com a afavoridors de possibles agressions sexuals, ja sigui per carrers mal il·luminats per falta de fanals o d’una escassa potència lumínica; indrets inhòspits, carrerons d’escassa concurrència, poca visibilitat en un carrer i creació de pantalles visuals, dificultat d’accés, etc, tal com exposa la CUP en la moció presentada.

Aquesta mateixa mesura també ha estat aprovada recentment a la ciutat de Bilbao (Biscaia), a proposta del grup municipal d’EH Bildu. La intenció és que no es redueixin els drets de cap ciutadà, mentre que intenta corregir la vulneració de drets que pateixen les dones. “Tornant a casa la dones no volen ser valentes, sinó lliures”, afirma la CUP.

D’aquesta forma, el regidor cupaire Marc Medina, defensarà la proposta en el ple de l’Ajuntament, la qual es pot llegir sencera aquí. La CUP manifesta que el grup d’ERC ha realitzat “aportacions interessants i propositives a la moció, en la línia que la mesura pugui ser aplicada també en línies interurbanes nocturnes. A dia d’avui, el redactat final de la moció podria contenir alguna modificació més, informa la CUP, atès que encara s’està negociant amb altres formacions.

Related Articles

Deixa un comentari