La CUP insta a comprar a llibreries de barri per Sant Jordi i a evitar les grans superfícies

No Comment

Celebra dissabte al matí un acte previ a Sant Jordi, que aplegarà llibreteres, autores i editores locals al Centre Excursionista des de les 11 hores.


La CUP segueix amb la seva campanya en defensa del comerç local i dels barris vius i dinàmics. Per això, convida a evitar comprar els llibres de Sant Jordi en grans superfícies, tot fent una aposta per les llibreries independents i de barri que existeixen a Terrassa.

La CUP recorda que la ciutat compta amb llibreries com Synusia i La Temerària, llibre en anglès a Come In, novel·la gràfica a Rambla Còmics i Landròmina…. També Re-Read, que si bé és franquiciada, està cuidada amb delicadesa des de baix. Atenea, Cinta, Sant Jordi, Hermanos Aguilera, Sant Pere… I altres papereries que hi manquen en aquesta llista. De tota manera, assenyala la CUP que la llista de llibreries independents és massa petita per una ciutat de 220.000 habitants. A la vegada, indica que la possibilitat d’instal·lar un FNAC als baixos del Mercat de la Independència podria enfonsar el fràgil ecosistema llibreter existent a l’actualitat.

Per això, la CUP aposta per les llibreries independents, versus cadenes multinacionals. Segons Ander Zurimendi, «es tracta de dues maneres radicalment oposades per entendre el desenvolupament de la ciutat i el seu ecosistema cultural. I com que la realitat és aquesta, no hi pot haver indiferència de l’Administració». No es pot entregar al mercat la gestió cultural, sense plantejar-se una política de contrapès. I afegeix: «Per això cal afavorir lloguers socials per a petites llibreries perifèriques o als barris terrassencs desertificats comercialment». Igualment, cal desenvolupar mercats de llibre al carrer, més enllà de Sant Jordi. I es demana: «Com pot ésser que Terrassa no tingui cap fira del llibre?».

Diàlegs de Sant Jordi

Aquests seran alguns dels eixos a debatre a la trobada prèvia a Sant Jordi que la CUP organitza aquest dissabte al Centre Excursionista (a la plaça del Vapor Ventalló). El primer diàleg arrenca a les 11 hores i comptarà amb la participació d’Anna Fernàndez, poetessa que acaba de publicar el poemari Cova i que també ha estat llibretera a la Temerària, així com col·laboradora del Festival Elixir. Fernàndez conversarà amb Maria Cardona, llibretera i candidata núm 2 de la CUP. Totes dues conversaran sobre la supervivència de les llibreries de barri en l’era Amazon, així com les dificultats i reptes de les autores per publicar a Terrassa. Així mateix, es llegirà una reflexió de l’escriptor i impulsor de La Temerària Àlvar Masllorens, qui no podrà ser físicament present.

Seguidament tindrà lloc la segona conversa, en aquesta ocasió entre la periodista cultural Anna Brullet (qui participa a l’Embarral i al micro-festival Terrassa Secreta) i el periodista polític Ander Zurimendi (autor del llibre ‘Recoja sus cosas’). Brullet es centrarà en l’ús que actualment estem donant als teatres públics de la ciutat (Principal, Alegria, Maria Plans) i les vies per promocionar la programació teatral a la ciutat. Zurimendi, per la seva banda, analitzarà la situació del Cinema Catalunya i les propostes de la CUP per revitalitzar-lo.

Related Articles

Deixa un comentari