La CUP no vol “cap privilegi” i cedeix les seves entrades del Festival de Jazz

No Comment

Així ho diu el codi ètic de la formació, el qual també l’ha portat a sortejar els passis pel TNT o l’accés al balcó durant els castells de Festa Major.


La CUP Terrassa cedeix les entrades que l’Ajuntament envia a cada regidor per assistir a la gala inaugural de l’edició 38a del Festival de Jazz de Terrassa, que té lloc demà dimecres a la sala Nova Jazz Cava, amb el concert de Marina Tuset. Les anticapitalistes sortejaran els passis entre totes les persones que facin servir el hastag #CapPrivilegi a les xarxes socials. Segons el regidor cupaire Marc Medina, “són un petit privilegi incompatible amb el nostre codi ètic i la nostra manera d’entendre la nostra tasca a l’Ajuntament”. 

No és la primera vegada que els cupaires cedeixen aquest tipus d’entrades. Ja ho han fet en altres edicions del festival de Jazz, així com al festival de teatre TNT. Igualment, cada any renuncien a pujar a la balconada de Festa Major, tant per veure el pregó d’inici com la diada castellera. Aquest sorteig, de fet, ja ha esdevingut una tradició de la CUP i entorn d’un centenar de persones participa cada any de la iniciativa.  

El fet de renunciar a entrades d’espectacles culturals respon a la voluntat de “fer política, no pas viure d’ella”, segons la CUP, i de “no voler imitar els pitjors comportaments de les persones que viuen de la política, ni tan sols en els petits detalls”. En aquest sentit, des de la formació indiquen que ni el regidor de la CUP ni el personal tècnic fa ús d’aquest tipus de regals simbòlics que es reben al Grup Municipal.

“Aquest principi ètic va en la línia de la “des-professionalització i la des-elització de la política”, de forma que la vida dels càrrecs públics s’assembli a la de la majoria de les classes populars de Terrassa”, afirma Medina, que afegeix que “si la majoria de la ciutadania és pega les entrades per gaudir d’espectacles culturals, les cupaires també ho faran de la seva butxaca. No fer-ho suposaria acceptar un regal o privilegi pagats amb diners públics, que se l’ofereix per la seva condició i que pot significar un tracte de favor”.

Related Articles

Deixa un comentari