La CUP no vol que s’obrin més macro-supermercats

No Comment

La CUP de Terrassa considera “molt preocupant la inauguració, pràcticament setmanal, de nous macro-supermercats a Terrassa”. Les darreres referències, el nou Aldi de dilluns a la Crta. de Matadepera (el tercer a la ciutat), o la recent obertura d’un altre Mercadona, que ja són onze a la ciutat. Sense oblidar com no el macro-centre Esclat i la cadena nord-americana MediaMarkt del Parc Vallès. Per a la formació, aquesta és “la cirereta a un procés de colonització comercial per part d’empreses multinacionals que no s’atura”.

La CUP denuncia que “tota aquesta colonització és venuda per l’Ajuntament de Terrassa i l’establishment econòmic com una bona notícia, i asseguren que genera llocs de feina i que crea riquesa”, quan en opinió de la formació “ans el contrari, els llocs de treball que genera, els destrueix per un altre banda”. “Perquè la ciutadania de Terrassa no passarà a consumir molt més del que feia fins ara”, continuen, “si no a modificar els seus hàbits de consum. O sigui, deixarà de comprar a les botigues del seu barri, enlluernats per les ofertes dels grans peixos capitalistes. A més a més, els nous llocs de feina compten sempre amb pitjors condicions laborals d’aquells que en destrueix (llocs de tota la vida), fet pel qual les condicions laborals de les treballadores a Terrassa s’està enfonsant.”

Per a la CUP, “la creació de riquesa és una fal·làcia, ja que el benefici econòmic que abans revertia en petits botiguers terrassencs ara marxa cap als amos dels nous grans supermercats”. “El model econòmic promogut per aquestes cadenes compta en maximitzar els seus beneficis no només a costa de rebaixar les condicions de la seva plantilla, si no d’explotar els contractes que mantenen amb els productors dels seus aliments de marca blanca. I aprofitar-se així de la seva posició econòmica i compra massiva d’aliments per a tirar els preus i pagar una minsa quantitat”, rebla la CUP.

La CUP anuncia que de cara el proper ple de novembre, presentaran la següent moció:

Mesures urbanístiques

  • Una moratòria per a l’obertura de grans superfícies a terrassa, entesa com a locals de més de 800 metres quadrats.
  • S’aconseguirà mitjançant la prohibició de concentracions de més de 800 metres quadrats de sòl terciari, a l’expansió del municipi.
  • I en l’àmbit de la ciutat consolidada, s’aconsegueix mitjançant l’impediment d’unió i annexió de terrenys i locals.

Mesures fiscals

  • Retirar la bonificació sobre la quota de l’impost d’activitats econòmiques de les grans superfícies.
  • Creació d’un impost ad hoc per a les grans superfícies comercials existents actualment. Es tracta de gravar un model econòmic que produeix importants repercussions i costos socials per a tota la ciutadania. No és de rebut que els beneficiaris econòmics d’aquestes activitats tractin d’externalitzar els costos de la seva activitat en el Medi Ambient, en l’ordenació del territori i en Infrastructures.

Related Articles

Deixa un comentari