La CUP participa a l’assemblea de candidatures alternatives del Vallès mentre prepara llista per Terrassa

No Comment
Assistents a l'assemblea de las CAV, realitzada a Barberà del Vallès. Foto: CAV Assistents a l’assemblea de las CAV, realitzada a Barberà del Vallès. Foto: CAV

El passat dissabte 14 de febrer es va celebrar a Barberà del Vallès una assemblea de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV). L’àmplia majoria de les 14 candidatures assistents van ratificar l’espai de les CAV com a espai a preservar i marc de relacions de les candidatures alternatives i rupturistes de la comarca pels propers anys. Amb el lema “2015 i anem més enllà” es pretén donar continuïtat a aquest espai que ha esdevingut una estructura de suport entre les candidatures municipalistes de la comarca, a la vegada que ha garantit la presència dels plantejaments rupturistes en l’estructura supramunicipal que és el Consell Comarcal, amb un conseller, ja que sumaren 4,32% dels vots.

A més, amb els previsibles bons resultats dels propers comicis s’obre la possibilitat de tenir presència a la diputació de Barcelona, fet que pot comportar teixir aliances amb altres propostes de caràcter municipalista alternatiu d’altres comarques.

Les candidatures presents a la trobada van exposar les conjuntures locals en que es troben, facilitant una anàlisi conjunta de la comarca així com podent-se apreciar l’autonomia que garanteix l’espai comarcal, ja que bona part de les candidatures confluiran amb altres agents per les conteses del maig. Les CAV tenen un recorregut d’ara ja 12 anys en què a poc a poc s’ha anat bastint el municipalisme alternatiu i rupturista a la comarca. Les assistents van coincidir en celebrar el bon moment pel que es passa, tot i reconèixer els reptes, esforços i debats que requerirà la nova situació.

Això ja té una mica d’història

Des del 2002, diverses candidatures de l’esquerra alternativa del Vallès Occidental tractaren de coordinar esforços per a elaborar i oferir propostes alternatives al model imposat en la comarca. Aquesta visió comarcal partia de l’autonomia com a grups locals arrelats a la realitat més propera, però trobant punts d’unió en els plantejaments alternatius i en les problemàtiques globals que van més enllà del municipi.

Després d’anys de promoure, defensar i intentar practicar la democràcia assembleària, de fer política des de la ciutadania i a nivell local, van aconseguir crear una xarxa de projectes compartits que avui són les CAV.

El 2007 es creà la primera versió de les CAV, amb participació de les CUP de Terrassa i Sant Cugat, l’Entesa Sabadell, Alternativa Ciutadana Rubí (ACR), Compromís per Ripollet (COP), Participació Activa i Social (PAS) de Cerdanyola, Esquerra Alternativa de Barberà (EAB) i AEB Badia.

Des de llavors, la trobada municipalista ha crescut i albira nous horitzons. Intenta ser un espai de confluència, d’ajut, de suport i de col·laboració d’un grapat de col·lectius de l’esquerra alternativa (diversos, plurals i autònoms) que treballen per construir la unitat popular als seus pobles.

Davant les eleccions del 2015 consideren necessari trobar fórmules per consolidar la feina feta i el terreny llaurat, una experiència que interessa fora de les CAV i del Vallès. Des de l’assemblea de les CAV consideren que val la pena recordar que fa un any les CAV es reafirmaren en el compromís amb el municipalisme, considerant aquest l’espai des d’on treballar millor contra la crisi i el capitalisme, des de la base i la realitat dels pobles, barris i ciutats.

Related Articles

Deixa un comentari