La CUP proposa introduir més clàusules socials en les contractacions públiques

No Comment
Entre aquestes, afavorir empreses amb plans de conciliació laboral i familiar, que utilitzin productes ecològics i locals, fomentin el comerç just i distribueixin els excedents alimentaris.

La CUP de Terrassa presentarà en el proper ple municipal un seguit de clàusules socials per incloure-les en els concursos d’adjudicació dels contractes públics. Segons la formació, es tracta d’ampliar les clàusules que es van aprovar el novembre del 2014 i que actualment ja s’estan aplicant. Tanmateix, aquestes clàusules estan massa limitades a millorar el mercat laboral, afirma la CUP, per això proposa anar més enllà i eixamplar les àrees d’intervenció amb noves mesures complementàries.

La proposta de resolució que presentarà la CUP (es pot consultar completa aquí) inclou que en els concursos, es puntuï millor a les empreses amb els següents criteris:

Igualtat: Presentin mesures concretes de conciliació laboral i familiar; mesures per a prevenir l’assetjament sexual; i un Pla d’Igualtat dins l’empresa.

Medi Ambient: Generin menys residus perillosos; utilitzin productes ecològics; i incorporin materials reciclats als producte final.

Comerç Just: Utilitzin productes tèxtils i alimentaris provinents d’aquest sector.

Compra d’aliments: Utilitzin aliments procedents de l’agricultura local del Vallès; a més a més d’ecològics, frescos i de temporada; i que adoptin mesures per evitar el malbaratament alimentari (i en cas que es produeixi, distribució dels excedents amb algun projecte local).

Segons apunta la regidora Maria Sirvent, “l’Administració local, en tant que consumidor, ha de tenir un codi estricte de selecció dels proveïdors que li subministren”.

Related Articles

Deixa un comentari