La CUP realitza una estripada de fotos del rei Felip VI al ple de l’Ajuntament

No Comment

El Ple va votar a favor d’emmarcar la crema de fotos dins el dret de la llibertat d’expressió i d’expressar la solidaritat amb les 5 encausades per l’Audiència Nacional


La CUP va organitzar ahir una estripada de fotos del rei al Ple de l’Ajuntament amb motiu de la moció que Maria Sirvent, regidora del partit, va presentar en suport a les 5 encausades per cremar fotos de Felip VI a la Diada. L’acció va ser realitzada per prop de 10 persones, entre les quals hi havia la mateixa regidora i diversos simpatitzants de la CUP, a les 20:30 del vespre. El Ple va votar a favor de dos dels punts proposats pels cupaires: emmarcar la crema de fotos dins el dret legítim a la llibertat d’expressió i expressar la solidaritat amb les acusades per l’Audiència Nacional. El plenari va declinar, però, no reconèixer l’autoritat del Tribunal Constitucional espanyol i demanar la dimissió del conseller d’Interior, Jordi Jané.

L’estripada de fotos va provocar les reaccions adverses del representant del PP, Álex Rodríguez Ulloa, que va titllar l’acció de ser un atac “autoritari i feixista” i del de C’s, David Aguinaga, que va culpar la CUP de voler fer passar per heroïnes les encausades. Els herois reals, segons el regidor de Ciutadans, són “els membres dels cossos i les forces de seguretat de l’Estat, els regidors assassinats per ETA, els joves de Societat Civil Catalana insultats i agredits a la UAB per feixistes disfressats d’antifeixistes o nosaltres mateixos, quan estàvem a Rubí celebrant el dia de la Constitució mentre uns energúmens separatistes intentaven tapar-nos amb megàfons”.

rei felip vi estripat PleTRS_En declaracions a aquest diari, Sirvent va explicar que la CUP Terrassa reivindica l’acció de la crema de fotos de la Diada com un gest de “desobediència que mostrava el rebuig a una monarquia que és herència del franquisme i que ha estat imposada a dit”, i lamenta “que els grups polítics que estan impulsant la construcció de la República Catalana des de la vessant institucional, així com també la Conselleria d’Interior, no han sabut estar a l’alçada d’un moment de ruptura com el que estem vivint”. La regidora va referir-se a les detencions com un símbol de “l’opressió nacional que pateixen els Països Catalans”.

La CUP Terrassa se suma, així, a les diverses mostres de recolzament a les 5 acusades dutes a terme a altres municipis, com l’estripada de fotos efectuada a Sallent i la Garriga, o la crema de fotos del passat 12 de desembre, executada a 15 termes diferents d’arreu del principat.

Júlia Velilla

Related Articles

Deixa un comentari