La CUP rebutja que es facin actuacions costoses al Vapor Gran

No Comment
Respecte el debat de la dinamització del Vapor Gran, la CUP manifesta que dóna suport a millorar aquest espai, tot i que manté que “caldria prioritzar altres barris perifèrics que no han gaudit del mateix esforç inversor”.

En el seu manifest, la CUP al·lega que les actuacions a realitzar en la zona haurien de ser viables i de baix cost, ja que es tracta d’una zona que ja ha gaudit d’un alt esforç econòmic. Per això, la formació veu raonables les propostes presentades per Itziar González, contractada per l’Ajuntament per fer propostes per revitalizar la zona, com ara “traslladar la zona de jocs infantils a una ubicació amb més sol, millorar el reg dels arbres per a un correcte creixement, instal·lar una font d’aigua, suprimir barreres arquitectòniques, augmentar la il·luminació nocturna, o bé peatonalitzar els carrers que envolten el Vapor.” En tot cas, “no podem atendre sempre el centre, alhora que deixem de banda els barris perifèrics”, diu la CUP.

En aquest sentit, La CUP es fa ressò de la urbanista Itziar González, quan diu que el projecte està mal concebut des de l’arrel. De fet, rebutgen “l’elitització amb la qual va néixer el projecte, amb un hotel de luxe, un centre comercial i una zona residencial d’alt standing”.

vapor gran antiga nauAl seu torn,  la CUP creu que la solució als problemes de convivència de la zona, denunciats pels veïns i focalitzat en grups de joves, “en cap cas passaran per augmentar la presència i pressió de la Policia local de Terrassa a la zona”. Ans al contrari, el respecte mutu entre diversos col·lectius (colles de joves, infants de les escoles de l’entorn, skaters, bars i restaurants, residents i veïnat, comerciants) provindrà d’una major afluència de persones a la zona i d’encetar un diàleg entre tothom. LA CUP també rebutja que s’instal·lin càmeres de seguretat a la zona per ser “una eina de control social que no repercuteix en una major seguretat.”

La CUP creu que la reapropiació de l’espai públic per part de la ciutadania, per fer qualsevol activitat lúdica, ha de ser entesa “com a processos d’empoderament de la gent que no poden ser criminalitzats sota l’etiqueta d’incivisme”. El que cal, diu la formació, “és vertebrar una geografia urbana rica i plural en la que tots els col·lectius tinguin el seu espai, ja sigui al Vapor Gran com a la resta de barris de Terrassa”. Així com “obrir el debat sobre l’oci dels joves: desplaçar-los a les perifèries no és més que estigmatitzar-los”, afirmen els cupaires.

Related Articles

Deixa un comentari