La CUP Terrassa celebra divendres la primera trobada sobre municipis feministes

No Comment

Durant la 1a Trobada “Construïm Municipis Feministes”, es debatrà i decidirà com donar-li continuïtat a les propostes feministes aprovades en el darrer any per la formació.

“Fem més ‘mapejades’ nocturnes a altres barris? Es pot ampliar la parada intermèdia de bus també als nois? Han funcionat les mesures anti-agressions de Festa Major?”, són algunes de les preguntes que es plantejaran al llarg de la trobada.


La CUP recupera demà divendres el pols polític, una vegada passada la Festa Major, amb la celebració de la 1ª Trobada “Construïm #MunicipisFeministes”, que organitza el Grup de Dones cupaires a Terrassa. La trobada tindrà lloc al Centre Cívic Montserrat Roig (Av. Barcelona, 180), a partir de les 20 hores. De fet, a l’acte es debatrà en exclusiva sobre polítiques feministes.

Per una banda, s’analitzarà la tasca realitzada per la CUP a l’Ajuntament en aquest darrer any, tot valorant propostes com les parades intermèdies de bus per a dones, de les quals s’haurà de decidir si s’accepta la modificació de la proposta efectuada per l’Ajuntament (tot permetent que nois adolescents i homes grans puguin demanar també la parada intermèdia) o es rebutja totalment. Igualment es valorarà la introducció de clàusules contra la publicitat sexista a les cabines telefòniques i marquesines de bus, així com les mesures anti-agressions pactades amb l’Equip de Govern de cara a la Festa Major 2018. En parer de la CUP, caldrà fer una valoració profunda sobre el comportament erràtic de l’Ajuntament en matèria de prevenció d’agressions, per decidir si la formació s’involucra en l’elaboració del futur protocol municipal de prevenció d’agressions, així com quines mesures principals aporta (com ara l’aturada simultània de concerts musicals, l’endemà de produir-se una agressió sexual).

També s’explicaran les conclusions extretes de la primera Marxa exploratòria nocturna, realitzada a finals de juny als carrers de Terrassa, per detectar i ‘mapejar’ els punts foscs que poden ser afavoridors d’agressions masclistes. Un dels reptes de la trobada de demà és, precisament, decidir si s’aposta per estendre aquesta prova pilot a més barris, tot donant-li continuïtat en els mesos vinents.

Així mateix, es comentaran els principals resultats del Pla d’Igualtat realitzat dins la CUP en l’àmbit nacional i local, amb una diagnosi interna que s’ha dut a terme en el sí de l’organització. També es dibuixaran les línies principals a seguir a partir d’ara a la lluita municipalista, dins la campanya “Construïm Municipis Feministes”.

A la convocatòria han estat convidades les companyes de tots els col·lectius feministes de la ciutat, entre els quals Rudes Rebels, Casal de la Dona, Quart Creixent, Lilims, Guerrilla dels cossos i Fúria Desviada. 

Related Articles

Deixa un comentari