La CUP Terrassa lamenta que el govern de TxT i ERC privatitzi el busos i hagi descartat la municipalització del servei

No Comment

La formació considera que el nou equip de govern ha tirat la tovallola davant la primera dificultat, i l’insta a complir amb allò que els dos grups, TxT i ERC, havien promès durant la campanya electoral.


Redacció

La CUP de Terrassa ha mostrat la seva perplexitat que “l’autoanomenat govern del canvi segueixi insistint en el mateix camí de l’anterior govern del PSC”. Un camí que conduirà, amb tota probabilitat, a noves judicilitzacions de la concessió, en un sector com els transports, que es troba controlat per un poques grans empreses amb molt de poder.

Ja fa 6 anys que es va iniciar el procés per concessionar el servei de bus urbà. 

Des de la formació anticapitalista afirmen que, “amb el precedent de l’aigua, és evident que la municipalització del bus no serà un camí senzill i ràpid, tot assenyalant que durant els darrers sis anys, “hi hagut diverses adjudicacions, judicialitzacions del procés, noves licitacions, i pròrrogues i més pròrrogues. Això ho sabien perfectament tant TxT com ERC quan ho van proposar als seus programes i al seu Pla de Mandat”. Per això, mostren la seva sorpresa en què “després de menys d’un any governant, i a partir del primer informe, ja hagin tirat la tovallola”.

La CUP considera que la nova concessió del servei hipotecarà el transport públic de Terrassa durant els propers 10 anys, en un moment especialment rellevant pel que fa al paper que el transport públic ha de jugar en una nou model de mobilitat a la ciutat. En aquest sentit, la CUP considera que més enllà de grans eslògans com la “Revolució Verda” el que cal és fer una aposta clara per la mobilitat sostenible. Per a la CUP, això passa, per tenir la gestió directa del servei de bus urbà.

Des de la CUP insisteixen, que la municipalització del servei “és l’única forma de gestió que pot garantir unes bones condicions laborals, un bon servei públic i, alhora, que en permet un control i una fiscalització per part de la ciutadania”. “Ja n’hi ha prou que les grans empreses del sector segueixin enriquint-se amb allò que és de totes” conclouen.

Related Articles

Deixa un comentari