La Cursa Solidària per la Justícia Social cap la 5a edició, organitzada per CCOO i Prodis

No Comment
Presentació de la 5a Cursa Solidària. Foto Ajt. Terrassa

 

Serà el diumenge 22 d’abril i repetirà el mateix recorregut de les edicions anteriors, amb sortida i arribada a l’avinguda de Béjar.

Dijous 15 de març, amb presència de l’Alcalde de Terrassa Alfredo Vega, Dani Jorquera Gerent de PRODIS i Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central

El dijous 15 de març a l’Ajuntament de Terrassa es presentà la cinquena Cursa Solidària per la Justícia Social (http://cursajusticiasocial.cat/), organitzada per CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central i Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca), que tindrà lloc el proper 22 d’abril, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, Creu Roja, Canal Terrassa, TV-Ràdio Municipal Terrassa, Esplai La Fàbrica, Iniciatives Socioculturals-Centre d’Esplai Guadalhorce, Associació de Veïns Guadalhorce, Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa, Associació de Veïns i Veïnes de Can Tusell i els IES Santa Eulàlia i Joaquima Vedruna.

L’objectiu principal de la cursa segueix sent la recollida d’aliments per a infants, mitjançant la solidaritat i el compromís de les persones participants, que correran els 5 km havent fet lliurament de 5 kg d’aliments. A banda de la cursa absoluta i la cursa del Centre Paràlisi Cerebral de Prodis amb atletes motor perquè els usuaris puguin realitzar la fita;  també hi ha haurà una cursa infantil on els participants lliuraran 1 kg d’aliments. A més, aquest any com a novetat, hi haurà un circuit adaptat de 2 km, per aquelles persones amb discapacitat que hi vulguin participar, facilitant i fent palès, la inclusió real.

Un dels altres motius d’aquesta cursa és dignificar el dia a dia de les persones amb menys recursos i fer, entre totes i tots, d’aquesta matinal i esportiva activitat, un espai d’integració real on totes les persones puguin participar i gaudir-ne amb total normalitat.

A la categoria absoluta, de 5 quilòmetres, s’hi pot participar a partir de 13 anys. La inscripció val 5 euros i cal aportar 5 quilos d’aliments. Aquest any es demana específicament cacau en pols, cereals i oli tant d’oliva com de girasol. En aquesta categoria hi participaran també els corredors amb cadira de rodes i els seus acompanyants coordinats per Prodis. Enguany s’incorpora un circuit adaptat per a persones amb problemes de mobilitat.

També els més petits podran participar a la cursa. En aquest cas la inscripció costa 1 euros i cal aportar 1 quilo d’aliments. S’estableixen quatre categories de 400 metres per educació infantil, 800 metres pels alumnes de 1r a 4t de primària i d’1,5 quilòmetres pels de 5è i 6è.

Related Articles

Deixa un comentari