La Factoria de Ciclistes avança amb l’impuls d’entitats d’arreu de l’estat, BiTer entre elles

No Comment
Representants dels grups a la façana de Can Picó, la nova seu de Biciclot a Barcelona. Foto Biciclot

Durant dos dies, a mitjans desembre, es va celebrar a Can Picó la reunió de treball i l’assemblea de la Coordinadora de Empresas de Formación en Ciclismo Urbano (CEFCU), també coneguda amb la marca “Factoría de Ciclistas”, amb la finalitat de revisar els estatuts, posar-se al dia sobre temes econòmics i comptables, i acordar les estratègies i accions necessàries per ampliar el nombre d’entitats i empreses del sector de l’economia social que vulguin incorporar-se i adoptar el mètode de formació “1BICI+”.

A la reunió de treball hi van participar les següents entitats: Almansa en Bici (Nacho), Biciclot (Xavi Prat, Kim Gili), la terrassenca BiTer (Haritz Ferrando), Bizieskola (Iratxe), La Ciclería (Chabi Cañada), Valencia en Bici (Belén) i Txita (Dani). Les persones assistents van fer una visita guiada per les noves instal·lacions que gestiona Biciclot a Can Picó, i també de l’espai annex, en fase d’obres, on l’any 2018 hi quedarà ubicat el BiciHub.

Els temes a tractar es van centrar molt en la millora constant del mètode de formació d’instructors i d’usuaris, de les aliances possibles per aconseguir l’ampliació d’agents implicats en l’expansió del mètode d’ensenyament, i també de la comunicació perquè arribi a la resta d’organitzacions que tenen interessos i objectius comuns amb la CEFCU.

L’objectiu principal és homologar i estandaritzar el mètode, així com professionalitzar la formació d’instructors en tot el territori espanyol. La CEFCU gestionaria de forma coordinada les ofertes de cursos i la implantació didàctica del mètode, donant solvència a aquest pla de formació dirigit a impartir cursos de conducció ciclista per a les escoles i els instituts.

L’assemblea va servir per establir els objectius marcats per l’any 2018, així com per organitzar la recerca de finançament que permeti crear una estructura estable de funcionament en la CEFCU.

Redacció/Biciclot

Related Articles

Deixa un comentari