La FAVT reclama la constitució de les taules sectorials, al temps que fa costat a l’escola pública i Feministes Terrassa

No Comment

Posar en marxa les taules municipals

«Donada la importància de les Taules Municipals per a la participació veïnal i ciutadana i que són un mitjà on es tracten temes per la millora de tots els aspectes socio-mediambientals de la ciutat, i on es prenen decisions vitals pel seu bon funcionament», afirma la FAVT en relació a les taules municipals sectorials, en un comunicat fer públic l’última setmana de febrer, «creiem que ha passat temps suficient, des que es va formar el nou consistori fins a la data actual, perquè s’hagin format les noves Taules».

En el comunicat es destaca el paper «tan important» que han tingut algunes d’aquestes, com és el cas de la de residus i la de les rieres, totes dues també pendents de constitució. I es reclama al Consistori «una prompta solució a la nostra petició», tot tenint en compte que la «legitimitat» de la FAVT .

Endavant amb ‘Feministes Terrassa’

Dolores Lledó, Presidenta Favt

Un any més, encarem el 8 de març a la nostra ciutat, Terrassa, com un any de reivindicacions i lluites envers les dones i el seu paper tant en la vida laboral com en la social i la privada. Malauradament, vam començar l’any amb un altre feminicidi, ens va tocar a prop, i ens va tocar a totes. Com una gota, aquesta xacra envers les dones, envers nosaltres, continua omplint pàgines de premsa.

Tornem a dir prou. Continuem dient prou. Seguim i seguirem reivindicant l’estatus que ens mereixem en tots els aspectes de la vida diària.

Fruit d’aquestes reivindicacions que, any rere any, es queden altament insatisfetes, neix un nou grup de dones, FEMINISTES, en majúscules, com a etiqueta identificativa; dones amb sensibilitats diverses de la ciutat, dones d’esquerres disposades a treballar per la igualtat i què volen portar endavant aquesta plataforma, anomenada Feministes Terrassa; hi ha lloc per a totes dins d’aquest espai, un espai inclusiu i com ja he dit abans, divers, perquè quan es vol sumar, totes anem a una.

La realitat que ens toca viure (bretxa salarial, violència domèstica, feminicidis…) ens empeny a lluitar amb més força encara per a exigir tot allò que ens pertoca. Com a dona i Presidenta d’una federació d’associacions veïnals, dono el meu suport a aquesta plataforma feminista sense dubtar, esperant què cada gra de sorra afegit a aquest moviment faci de la nostra estimada Terrassa una ciutat més forta, diversa i (més encara) feminista.

En suport de l’escola pública, no al tancament de línies

El fantasma de les retallades i el tancament de línies escolars s’ha passejat de nou aquest mes de febrer per Terrassa. La reacció d’AMPAs ha estat immediata i el moviment, que ha forçat el Govern local a prendre posició favorable a les famílies, ha aconseguit també que el Departament reconsiderés la decisió i, com a mínim, ha quedat ajornada. La Federació d’Associacions Veïnals s’ha posicionat amb les AMPAs i comunitat escolar. Segueix el comunicat de l’entitat:

Junta Favt

Parlar de l’escola pública a Terrassa és parlar d’una constant lluita en el temps per aconseguir baixar ràtios d’alumnes per classe, mantenir línies enlloc de tancar-les, millorar les zonificacions i reduir la segregació.

Recentment, ens hem llevat amb la notícia per part de la Generalitat de Catalunya de voler tancar una línia de P3 a les escoles França i Abat Marcet. Aquesta primera intenció va ser ràpidament replicada amb força i al llarg de dies de protestes per la Comunitat educativa de Terrassa, així com per les AMPA d’aquests dos col·legis. Aquest fet va ser vital, anar amb una veu a defensar la mateixa idea, per aconseguir que l’Ajuntament acabés recolzant el no tancament i fes pressió al Departament d’Educació de la Generalitat.

Des de la federació sempre hem estat al costat de la comunitat educativa recolzant l’escola pública i així continuarà sent en el futur. Potser caldria fer una reflexió de perquè les retallades s’encaminen la majoria de vegades cap al mateix cantó, a tot allò públic i gratuït. Potser també podríem demanar cert grau de coresponsabilitat a d’altres sectors? És una bona pregunta per a qui vulgui entomar-la, tenint present que recolzar l’escola pública a Terrassa, és prioritari.

Related Articles

Deixa un comentari