Familiars de malalts que haurien estat estafats porten a judici el metge De Leon i Mútua, demanant 4 anys de presó pel primer i responsabilitat civil directa per a l’empresa privada. Denuncien que casos com aquests no són aïllats, sinó que l’organització de la sanitat ho permet. Demanen la dimissió del conseller Boi Ruiz, al temps que assenyalen el president Mas com a responsable polític, per mantenir-lo.
“Un metge, el dtor. Maestro de Leon, sense escrúpols i amb ambició s’aprofita de forma perversa i burlesca de la situació, mitjançant enganys, mentides i coaccions, amb la facilitat amb la qual conviuen i concorren allò públic i el privat en un mateix hospital”, aquesta és la denúncia sense pal·liatius que fa Francisco Villaran del metge que va “estafar” el seu germà Justiniano, qui hauria estat forçat ser operant en una clínica privada pel mateix De Leon que no volia fer la mateixa operació en lo públic. “Lamentablement, aquesta és la situació en la qual ens trobem a la Sanitat Pública”, sentencià.
Els esforços de la família Villaran, que han comptat en tot moment amb el suport de la Plataforma egarenca, de la qual en Francisco es declara membre, han tingut, però, resultats. Avui, el citat metge s’enfronta a un judici oral a l’Audiència de Barcelona i el fiscal, igual que l’acusació popular, demanen 4 anys de presó per presumpte delicte d’estafa. També la Mútua de Terrassa està citada, en el seu cas per responsabilitat civil directa.
Oriol Vicente i Francisco Villaran a la roda de premsa de la PDSP. Foto: PV
El convenciment, però del propi Villaran, com el de la gent de la Plataforma, és que la sanitat pública al nostre país ha esdevingut “un mitjà d’enriquiment d’alguns professionals mèdics que utilitzen el sistema i el perverteixen, aprofitant-se de les persones que pateixen amb ansietat i dolor una malaltia”, declarà en Francisco durant la lectura d’un text durant una roda de premsa de la PDSP el passat dimecres 16 de setembre.
El cas De Leon, prosseguí, no hauria estat possible “si les institucions sanitàries haguessin funcionat correctament”. Per aquest motiu, assenyalà l’Institut Català de la Salut, que hauria realitzat una gestió “lamentable i indignant” després que la família denunciés davant la Conselleria de Salut el cas. El citat metge va incórrer en “falta de veracitat diagnòstica en nou documents” previs a la intervenció, i en una falta greu de “custòdia de document”. De fet va ser sancionat per les dues “faltes greus”, amb multes de 3.000 euros.
Mentrestant, el CatSalut no ha donat resposta a la sol·licitud de la família en relació als motius d’aquesta falsificació de documents, tot i considerar l’organisme públic que la inspecció quedava tancada. Com és possible, es preguntava en Francisco Villaran, sense cap expedient contra el dit metge. Al contrari, “ha estat protegit per Mútua de Terrassa i també pel Col·legi de Metges de Barcelona”.
Encara pitjor, no s’acaba aquí el cas, en Villaran acusà el conseller de Sanitat Boi Ruiz, qui en declaracions als mitjans de comunicació va arribar a dir que els fets eren “un error administració i casualitats”. Aquest dirigent de la Generalitat de Catalunya, a més, “va acusar aquesta família de buscar amb la denúncia interessos econòmics”.
Tot i assenyalant la conducta de Boi Ruiz, per “impresentable i incompetent”, considerà que “la culpa de la seva incompetència és també del senyor Mas, per mantenir-lo en la citada Conselleria”. En aquest punt, Villaran demanà la dimissió del Conseller.
Finalment, en Francisco lamentà que tampoc el Síndic de Greuges tingués “el valor d’exigir una investigació exhaustiva a CatSalut, tot i sorgir casos similars amb els mateixos protagonistes, negant-se fins i tot amb el seu comportament a rebre aquests ciutadans que des de fa anys li demanen una entrevista relacionada amb la gravetat d’aquest cas”. Assegurà, encara, que el Síndic “el primer que fa és reprendre a qui subscriu per la forma poc ètica d’obtenció de les proves, segons aquesta Entitat”.
Deixa un comentari