La Guàrdia Civil escorcolla les oficines d’Unipost i requisa notificacions de les meses del referèndum 1-O

No Comment

L’acció policial encara dura fins a mitja tarda, a l’espera de l’aixecament dels sobres requisats, i manté la mobilització de desenes de persones en defensa de la democràcia i del dret per exercir el vot que l’estat Espanyol els hi nega.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avui hem viscut a Terrassa un nou episodi repressiu vers el Referèndum per la independència de l’1 d’octubre convocat per la Generalitat. Aquest ha consistit en l’acció per part de la Guàrdia Civil, al servei del govern espanyol, per tal de requisar material censal a la seu de l’empresa de missatgeria privada Unipost. Es tracta d’una acció important per tal de desactivar l’operatiu del proper 1 d’octubre. De fet i en concret, es tracta de targetes censals i de les notificacions adreçades als representats escollits per les meses electorals.

Des de quarts de sis del matí, unitats de la Guàrdia Civil s’han dirigit a les oficines de l’empresa de missatgeria privada Unipost, als carrers Cervantes amb Mare de Déu dels Àngels. Val a dir que Unipost ja va participar en el repartiment de material en la consulta del 9-N de 2014, i que s’han fet accions similars vers aquesta empresa, per exemple a l’Hospitalet. Ben avançat el matí, s’han personat també algunes unitats dels Mossos d’Esquadra, sense intervenir en l’acció d’escorcoll.

Concentració ciutadana i crits en favor al dret a votar lliurement

De seguida, i alertats per les xarxes socials, una munió de gent ha acudit al davant de l’oficina d’Unipost, primer per desenes i més tard per centenars, per protestar contra el vet a la democràcia i a decidir lliurament, i per manifestar el seu rebuig a aquesta acció repressiva. Els crits i càntics han estat múltiples al llarg d’aquesta concentració improvisada, com ara “On estan les paperetes?”, “Visca la Terra lliure”, “In-inde-independència” o “Fora les forces d’ocupació”; també s’ha cantat de forma recurrent l’himne dels Segadors i l’Estaca de Lluís Llach, tot plegat sempre de forma pacífica, i amb algunes manifestacions evidents d’emoció i de record d’altres èpoques repressives que semblaven llunyanes. Entre les assistents s’han repartit paperetes de votació simulades i cartells de propaganda del referèndum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A la mobilització que encara dura després de més de 7 hores, ja que l’actuació de la Guàrdia Civil continua activa, hi ha hagut nombrosa presència ciutadana. Han assistit membres de l’ANC, Òmnium, la JERC o Arran, així com de militància d’ERC, CUP i PDeCAT. També s’han personat els regidors Isaac Albert, Carles Caballero i Pep Forn (ERC), Miquel Sàmper i Meritxell Lluís (PDeCAT) i Maria Sirvent (CUP). Cap presència fins el moment de cap regidor de Terrassa en Comú, ni tampoc òbviament del PSC. De fet, en diversos moments, Sàmper ha pogut escoltar crides a trencar el govern de coalició que manté amb el PSC, en referència a la negativa de l’alcalde Jordi Ballart a oferir els centres de propietat municipal per fer-los servir com a col·legis on poden votar.

Destaca també el fet que l’escorcoll de la Guàrdia Civil, amb una dotació de fins a 6 furgones i amb multitud d’unitats, no gosava d’una ordre judicial prèvia. Per aquesta raó, l’acció s’està allargant des de primera hora, tot esperant l’ordre d’aixecament per part del secretari judicial per poder-se endur tot els sobres i les notificacions que ja estan requisades, el qual s’espera que es personi a la tarda d’avui.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari