“La guerra a Síria i els nous equilibris de força mundials”, xerrada als Amics, 6 de maig

No Comment

Les refugiades, “una qüestió geopolítica més que humanitària”, escriu l’analista Nazanin Armanian en un recent article publicat a la web Público. I afirma queel pla d’EUA per reconfigurar el mapa de l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, que va començar per l’Iraq, dibuixant noves fronteres, inclou Síria, i una ampla intervenció militar d’EUA i els seus socis europeus i regionals en aquest país només provocarà més morts, i forçarà els seus 18 milions d’habitants a esdevenir nous refugiats. Aquesta “solució final” per Síria, es perllongaria en una neteja ètnica de comunitats que “equivocadament” es troben, potser des de fa segles, en l’“autonomia” equivocada”.

Xerrada-debat: “La guerra a Síria i els nous equilibris de força mundials”

Dia: divendres 6 de maig, 19 hores

Lloc: Sala central d’Amics de les Arts (entrada carrer Sant Pere)

Organitza: Malarrassa i Grup d’Opinió dels Amics

Nazanin Armanian Nazanin Armanian

 

Nazanín Armanian, viu a l’Estat espanyol des del 1983, és professora de Relacions Internacionals a la UNED i Llicenciada en Ciències Polítiques, ha fet cursos on-line de la Universidad de Barcelona sobre el “Món islàmic”. Analista de la situació política internacional, especialment al Orient Mitjà i nord d’Àfrica, ha publicat 15 llibres i escriu a diversos periòdics, a Público, principalment. Gestiona un blog personal obert: http://www.nazanin.es/, i en el perfil personal a les xarxes: https://www.facebook.com/nazaninarmanian

La politòloga i activista iraniana planteja que “Evitar més guerres, més tragèdies humanes, i reassentar les víctimes de les guerres passades i actuals, és tasca de l’ONU i requereix, a més de la solidaritat individual, la participació activa de tots els seus integrants, compartir la responsabilitat, i donant-li a aquest organisme, caigut en desgràcia i disfuncionalitat, una mica d’aire fresc i ànims per a que, a curt termini, posi en marxa un “Pla Marshal” per acabar amb el drama dels refugiats. Avui més que mai, és imprescindible formar una plataforma global contra les guerres i el militarisme”.

Related Articles

Deixa un comentari