La majoria parlamentària impedeix l’aprovació de la llei de Renda Garantida Ciutadana

No Comment

La majoria parlamentària impedeix l’aprovació de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana, però la flama segueix viva, i el proper Parlament queda emplaçat. Avui 23 de juliol a les 12:15 hores es va iniciar la roda de premsa per presentar una important Declaració en defensa de la proposta de llei de Renda Garantida. Prèviament, la representació de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania, s’ha dirigit als mitjans de televisió, ràdio i premsa presents per informar de la situació de la proposta de llei i ajudar-vos:

Breument ha informat que les maniobres dilatòries de la majoria parlamentària al servei del Govern de la Generalitat han aconseguit el seu propòsit d’impedir que s’aprovés la proposta de llei abans de finalitzar la present legislatura. La presentació d’esmenes per CiU, ERC, PSC, Ciutadans i PP, diferents entre si i allunyades de la proposta de llei tampoc ha facilitat un dictamen majoritari en la ponència i la seva presentació davant del Ple per a la seva votació.

En qualsevol cas, la proposta de llei no decau i prosseguirà la seva tramitació al Parlament resultant de les eleccions del 27S.

L’intent de desmobilitzar la ciutadania a través de l’estratègia dilatòria aplicada no ha aconseguit el seu propòsit. Des del dejuni de diversos dies al setembre de 2013 a Pl Catalunya, les marxes de treballadors/es en atur el 2013, 2014, la Setmana de la Dignitat al juny de 2014, el Fòrum d’alternatives a l’atur, pobresa i desigualtat al 2015, i la recent III Marxa entre els dies 6 i 9 de juliol, han expressat el suport i mobilització àmpliament unitària de la ciutadania en defensa de la proposta de llei de la renda garantida de Ciutadania. La flama segueix viva i es reforçarà després de les eleccions del 27S.

Diosdado Toledano, del grup promotor, en un moment de la roda de premsa davant del Parlament. Foto: Com. Promotora Renda GC Diosdado Toledano, del grup promotor, en un moment de la roda de premsa davant del Parlament. Foto: Com. Promotora Renda GC

A continuació es dóna pas als protagonistes de la roda de premsa, els representants dels partits polítics que presenten i signen la Declaració que s’adjunta i que té per títol “Una Catalunya sense pobresa és urgent, possible i necessària”.

Donen lectura a la Declaració, paràgraf a paràgraf, Laia Ortiz per Barcelona en comú, Quim Arrufat per la CUP, Joan Mena per EUiA, Joan Herrera per ICV, Albano Dante per PODEM, Núria Parlon per PSC i Josep Bel per Procés Constituent.

També, al costat dels activistes de diversos moviments socials, estaven presents David Fernández de la CUP, Núria Lozano d’EUiA, Laura Massana d’ICV, Marc Bertomeu i Oscar Guardingo de PODEM i Raúl Moreno de PSC.

Després de les preguntes dels periodistes finalitza la roda de premsa.

Text íntegre de la declaració:

UNA CATALUNYA SENSE POBRESA ÉS URGENT, POSSIBLE I NECESSÀRIA

Davant la greu situació de pobresa severa que colpeja a una gran part de la societat, a centenars de milers de famílies, als sectors més vulnerables com la infància, la gent gran, etc., i en resposta a la greu retallada a les prestacions de la RMI d’agost de 2011, es va impulsar la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida de Ciutadania que desenvolupa l’art 24.3 de l’Estatut d’Autonomia.

Després de superar una llarga carrera d’obstacles aquesta Iniciativa va recollir 121.191 signatures, va obtenir la validació corresponent i va ser presentada en el Ple del Parlament de Catalunya celebrat el 26 març 2014.

Malgrat el seu caràcter d’extrema urgència social i tramitar-se al Parlament per la via d’urgència, l’oposició de la majoria parlamentària a aquesta proposta de llei ha aconseguit amb diferents tàctiques dilatòries impedir al llarg de 15 mesos que sigui aprovada abans de finalitzar la present legislatura.

El Govern de la Generalitat no només ha estat darrere d’aquesta política de bloqueig, tampoc ha complert els seus compromisos anunciats de millorar la contrareforma de la Renda Mínima d’Inserció que va excloure a desenes de milers de persones i famílies d’aquesta prestació condemnant-les a la misèria.

Està demostració de gravíssima insensibilitat social ha causat terribles danys i sofriments a centenars de milers de persones a Catalunya. Ha prevalgut la seva política d’ajust i austeritat, el rescat dels rics i poderosos a costa de l’empobriment de la majoria.

Per a les organitzacions que signem aquesta Declaració la Catalunya que somiem i per la qual treballem és la que garanteix la cohesió social, els drets socials bàsics, la plena ocupació en condicions dignes, la igualtat i la dignitat, el que implica garantir a totes les persones i famílies el dret a una Renda Garantida de Ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna.

Ens comprometem davant la ciutadania de Catalunya, davant les persones que pateixen la pobresa i les seves terribles seqüeles, a promoure i defensar el contingut original de la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania perquè sigui la primera llei que aprovi el Parlament sorgit de les eleccions del 27 de setembre.

Volem que el nostre país garanteixi els drets de la ciutadania i impedeixi la utilització de la pobresa per mantenir captives a les persones vulnerables a través de xarxes clientelars que administren la beneficència amb opacitat i arbitrarietat.

Barcelona 23 de juliol 2015

Firmen:

CUP, EUiA, ICV, PODEM, PROCES CONSTITUENT, PSC i BARCELONA EN COMÚ

Related Articles

Deixa un comentari