La manca de solucions als problemes de Ca n‘Anglada continuen enfrontant govern i oposició

No Comment

Els problemes al barri de Ca n’Anglada van tornar a aparèixer en el Ple, i ja en van moltes durant aquest any. Arran d’una proposta presentada per PSC i JxT, on es demanà explicacions dels microprojectes pendents a desenvolupar al barri, i amb el bar Atlas del carrer Sant Crispí que el mes anterior ja va acaparar part del debat en el ple. L’oposició també demanà explicacions sobre la recent visita del Síndic de Catalunya, Rafael Ribó, coneguda prèviament, però amb qui només el govern va fer una visita guiada pel barri, la qual «vam conèixer a través de la premsa».

«Volem que se’ns digui què es pot fer amb la Taula de Ca n’Anglada, i amb el bar», insistiren des del PSC i JxT i Cs. Meritxell Lluís, al respecte dels microprojectes, sentencià que «els acords s’han de complir, amb el seu pressupost, tal com es va acordar». Per a Lázaro (PSC), «cal una actuació més contundent, la situació sembla complicada pel que descriuen els veïns», tot referint-se a una reunió realitzada amb veïnes del carrer Sant Crispí.

Visita Síndic Rafael Ribó a Ca n'Anglada Els grups de l’oposició van queixar-se durant el Ple que el govern no els informés de la recent visita del Síndic Rafael Ribó al barri de Ca n’Anglada. En aquesta visita, el Síndic es va oferir a fer seguiment de les demandes realitzades a altres administracions per desencallar i ampliar els plans de millora urbanística i social que necessita el barri. Foto: Rafel Casanova BCF

La regidora Lluisa Melgares opina que «l’oposició estigmatitza el barri». «És la tercera vegada que hem parlat en el ple aquest any dels microprojectes», mentre que defensà, «s’estan fent els microprojectes que es van aprovar el 2018», tot i reconèixer que hi ha qüestions més complexes, com ara «eliminar el mercat il·legal», o la qüestió de les antenes parabòliques, «se solucionaran quan s’arreglin aquests pisos», al·legant que són qüestions que també depenen d’altres administracions. Tot i així, Aguinaga no va tenir prou amb les explicacions de Melgares, i insistí en què «els microprojectes tenen una metodologia a seguir, un calendari i un pressupost assignat, no veiem cap explicació i no sabem el que s’està fent».

Al respecte dels problemes amb el bar Atlas, Melgares afirmà amb contundència que «els polítics no obrim i tanquem bars». Davant els retrets de l’oposició, Caballero (ERC) defensà que hi ha un marc d’actuació, també per la policia: «si un establiment acumula irregularitats i les subsana, té el dret a obrir». També va retreure el regidor a l’oposició no aportar solucions: «quina alternativa tenen?». Finalment, només van ser aprovats els punts de la proposta referits a posar fil a l’agulla a la problemàtica associada al bar Atlas.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari