La Marea Blanca, per la sanitat pública, II Assemblea General, el 12 de març

No Comment

Grups, plataformes i assemblees arreu del país continuen lluitant en defensa de la sanitat pública. En la major part dels casos van sorgir en protesta contra les retallades al sector. L’estafa financera i l’esclat de la bombolla immobiliària van posar en evidència les mancances estructurals del sistema sanitari i de la democràcia de baixa intensitat que tenim. El proper de març, es torna a reunir, a Mataró, una part d’aquest moviment social que es reconeix amb el nom de Marea Blanca. Un moment important per avaluar la feina feta i mirar endavant.

UNA MAREA QUE CREIX

Manifestació en defensa de la sanitat pública a Barcelona. Foto: Marea Blanca Manifestació en defensa de la sanitat pública a Barcelona. Foto: Marea Blanca

El proper 12 de març de 2016 la Marea Blanca de Catalunya celebrarà la seva Segona Assemblea General, després del seu primer any d’història. La primera Assemblea, al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona a l’Hospital Clínic va ser fruit de l’esforç de molta gent i col·lectius, que des d’aquell 28 de febrer de 2015  s’han anat afegint al nostre moviment cívic i social en defensa de la sanitat pública assumint el nostre Programa per a un Servei Nacional de Salut.

Sabem on anem: cap al nostre Programa per a un Servei Nacional de Salut: volem referendar-lo com mostre de vitalitat i ,també, si cal, replantejar-lo. És un document viu com els moviments socials que l’han fet seu. I ens trobem a l’inici d’un procés constituent on hem de fer prevaldre el nostre missatge.

Volem donar veu a les noves incorporacions i també a les lluites que des del primer moment han conformat la Marea Blanca.

Volem donar veu a tots els sectors que estàn en lluita per que la salut es exigible a totes les polítiques i va més enllà del nostre sistema sanitari.

Encarem un nou any de lluita decidim com ho hem de fer, autoorganitzant-nos adeqüadament i estratègicament en tot un seguit d’accions que ens  incrementin la nostra visibilitat i alhora la incidència en la societat catalana.

Per a tot a això us convidem a participar en la propera Assemblea General de la Marea Blanca que tindrà lloc a Mataró el proper 12 de març de 2016.

Com ho podeu fer?:

–  inscribiu-vos com assistents

– formulant propostes i intervencions. Us demanem que ens les envieu per escrit amb caràcter previ a fí de poder  preparar els diferents torns d’intervenció, que d’acord amb els criteris de concisió i brevetat. Les podeu fer arribar fins al mateix divendres 11 de març de 2016 a les 12 de la nit al   nostre correu podent versar sobre el propi Programa, sobre el paper que ha de desenvolupar la Marea en el procés constituent que s’obre així com en la nova situació política plantejada, i les vies d’actuació de la Marea el proper any, incloent-hi propostes d’acció.

– dins de la dinàmica democràtica i participativa de l’assemblea existirà torn obert de paraules.

Per altre banda els companys de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i El Maresme ens necessiten. Cal el nostre esforç  i tota la nostra gent per a donar suport i alhora demostrar que és tot un país, tota una societat, la que defensa una sanitat 100% pública i d’abast universal. Que les lluites de cadascú són les lluites de tots.

Per això després es prepararà un dinar de germanor  al Cafè de Mar , referent social de Mataró, al preu de 6 €

Poseu-vos en contacte tant amb la Marea Blanca de Catalunya com amb la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme.

Lluitant construïm una societat millor.

Enric Feliu

http://www.mareablanca.cat/una-marea-que-creix/

Related Articles

Deixa un comentari