La Maurina, Roc Blanc, Ca N’Aurell i La Cogullada demanen compliment dels acords per la remodelació de l’Institut Les Aimerigues

No Comment

institut les aimerigues 1La comunitat educativa, en aquest cas dels barris de La Maurina, Roc Blanc, Ca N’Aurell i La Cogullada, reclama al Govern de la Generalitat el compliment dels acords adoptats ja fa anys sobre la remodelació i/o construcció de nous equipaments al barri per atendre les necessitats de les veïnes i veïns. Han enviat una carta al Parlament de Catalunya demanant mediació i pressió. Signen les entitats: AMPAs de: Les Aimerigues, Escola Roc Alabern, Escola Ponent, Escola El Vallès, Escola Roc Blanc (Can Tries, Viladecavalls). ESCOLES: Roc Alabern, Vallès, Ponent, Roc Blanc. INSTITUTS: Aimerigues. AAVV: La Maurina, Roc Blanc, Ca N’ Aurell, La Cogullada. FAPAC, Consell Escolar Les Aimerigues.

Batejat com a Institut Les Aimerigues, aquest equipament està ubicat a l’antiga escola de primària Germans Amat, un edifici en un “deficient estat i precàries instal·lacions degut a la seva edat, construcció dels anys 50”. D’acord amb la missiva de les entitats ciutades, “caldria una important remodelació per millorar instal·lacions”, un compromís que “fa anys que està planificat per donar cobertura a l’àmplia demanda”. De fet, el caràcter de l’acord era de tal nivell que, per la seva part, “l’Ajuntament ja va cedir fa uns anys els terrenys on havia d’anar ubicat al barri del Roc Blanc”. Tanmateix, de moment l’única cosa concreta són les instal·lacions a l’antiga escola. I això, tot i la previsió d’augment de 3 grups de 1r d’ESO pel proper curs.

“La realitat és que tot i l’interessant projecte educatiu que s’està duent a terme per part de l’equip de professorat, molts pares i pares de les escoles adscrites tenen importants reticències a matricular els seus fills i filles en un institut que funciona amb provisionalitat en un edifici antic i no dissenyat per aquesta funció i amb seriosos dubtes sobre la immediata construcció del nou Institut i per tant de la pròpia continuïtat del projecte educatiu al batxillerat.” A part d’això, que no és poca cosa, encara no s’ha rebut “cap notícia des dels Serveis Territorials respecte al calendari de possible construcció”.

A 8 d’octubre, anys després que els compromisos i acords signats, les entitats signats recorden: “el Departament d’Educació té un compromís amb les famílies, el professorat i els diferents col·lectius que hem reivindicat des de fa molts anys la necessitat de tenir un Institut a la zona. Ara necessitem tenir la garantia de continuïtat dels estudis dels nostres joves (fills/filles i alumnat).”

A l’enviar l’escrit als grups parlamentaris, el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina demana: “aprofitant que aquest any sembla ser que hi haurà pressupostos, els fem arribar la nostra petició per que no caigui en l’oblit”. Tot recordant que “l’any passat a Terrassa ja vam patir tancaments de centres educatius, com Can Montllor, seria lamentable que la dinàmica continues”.

Text íntegre de la carta:

Distingits senyors/es parlamentaris,

Els enviem aquest escrit per plantejar aquesta demanda relacionada amb l’actuació compromesa i pendent per part de la Generalitat de Catalunya i que afecten molt directament a la gent del nostre barri i ciutat. Tenim pendent la remodelació del l’Institut Les Aimerigues, o construcció d’un de nou com es van comprometre quan va començar el projecte educatiu del Institut. Ubicat en l’antiga escola de primària Germans Amat. Escola en un deficient estat i precàries instal·lacions degut a la seva edat, construcció dels anys 50.

Caldria una important remodelació per millorar instal·lacions esportives insuficients, pati que compleixi mesures reglamentàries, un laboratori i aula d’informàtica. Tot per continuar en unes condicions de qualitat que és mereix el alumnat del millor projecte educatiu dels Instituts.

Aquest centre de secundària es crea i comença a funcionar de manera provisional a l’escola de primària Germans Amat del nostre barri.

L’Institut en qüestió, fa anys que està planificat per donar cobertura a l’àmplia demanda de secundària que aquests i els propers anys tindrà la ciutat fruït de l’actual composició demogràfica. A tal efecte l’Ajuntament ja va cedir fa uns anys els terrenys on havia d’anar ubicat al barri del Roc Blanc.

Finalment el centre es va crear al curs 2011-2012, amb la denominació Institut Les Aimerigues, en l’escola Germans Amat aprofitant que donada l’antiguitat de l’escola i la construcció d’una nova escola al barri de La Maurina aquest centre de primària ja no matriculava en els cursos inferiors, disposava d’aules lliures i s’anava extingint.

En el ben entès que la situació de provisionalitat responia a la transició fins la construcció de l’edifici del nou Institut.

L’Institut Les Aimerigues, incrementarà 3 grups de 1r de l’ESO el proper curs 2013-14. Enguany s’hauran de continuar adaptant i remodelant alguns espais per donar resposta a aquest creixement per poder començar el curs amb normalitat. L’equip directiu del centre i el Departament d’Educació, a través dels Serveis Territorials, es van comprometre amb els pares a oferir a l’alumnat de Les Aimerigues un ensenyament de qualitat amb propostes innovadores i integradores i gestionar alhora el procés de construcció d’un edifici nou en un futur. La realitat és que tot i l’interessant projecte educatiu que s’està duent a terme per part de l’equip de professorat molts pares i pares de les escoles adscrites tenen importants reticències a matricular els seus fills i filles en un institut que funciona amb provisionalitat en un edifici antic i no dissenyat per aquesta funció i amb seriosos dubtes sobre la immediata construcció del nou Institut i per tant de la pròpia continuïtat del projecte educatiu al batxillerat.

Fins ara en totes les reunions sol·licitades i mantingudes, ni moviment associatiu veïnal i pares organitzats en les Ampas del propi Institut i de les escoles de primària adscrites, hem rebut encara cap notícia des dels Serveis Territorials respecte al calendari de possible construcció. Seguint el calendari de creixement actual, el curs 2014-2015 s’han d’impartir tots els nivells de l’ESO, des de 1r a 4t. Per tant el setembre de 2014 s’ocuparan TOTS els espais disponibles de l’actual edifici i hi mancaran algunes instal·lacions, que venen especificades per la normativa establerta, com ara laboratoris amb capacitat i instal·lació corresponent, zones d’esbarjo, pistes de l’àrea d’educació física, …).

De cara el curs 2015-2016 s’han de començar a oferir els estudis de Batxillerat. Caldrà doncs que s’hagi començat a construir prèviament un edifici nou per tal que en aquest curs l’Institut Les Aimerigues pugui oferir amb totes les garanties els estudis d’ESO i Batxillerat als seus alumnes.

Entenem, que el Departament d’Educació té un compromís amb les famílies, el professorat i els diferents col·lectius que hem reivindicat des de fa molts anys la necessitat de tenir un Institut a la zona. Ara necessitem tenir la garantia de continuïtat dels estudis dels nostres joves (fills/filles i alumnat).

Cordialment,

AMPAs de: Les Aimerigues, Escola Roc Alabern, Escola Ponent, Escola El Vallès, Escola Roc Blanc (Can Tries, Viladecavalls). ESCOLES: Roc Alabern, Vallès, Ponent, Roc Blanc. INSTITUTS: Aimerigues. AAVV: La Maurina, Roc Blanc, Ca N’ Aurell, La Cogullada. FAPAC, Consell Escolar Les Aimerigues.

Terrassa, dimarts 8 d’octubre de 2013

Related Articles

Deixa un comentari