La PDSPT-Marea Blanca assenyala culpables en aquesta emergència sanitària

No Comment

En aquest comunicat, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa manifesta, com ja portava denunciant des de fa anys, com la privatització de la sanitat ha agreujat el mal que està causant la pandèmia de la Covid-19 en l’àmbit sanitari al nostre país. I demana a les autoritats públiques que “es posi a disposició del bé comú tota aquella producció d’ús sanitari existent” per “protegir al personal sanitari i a la població més vulnerable”.


Comunicat de la PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA DE TERRASSA/ MAREA BLANCA

Lamentem que aquesta situació tan dolorosa provocada per la COVID-19 ens vingui a donar la raó d’una forma tan punyent en la nostra lluita sostinguda des de les retallades de Boi-Ruiz i expressada en les nostres consignes:

RETALLAR EN SANITAT ÉS ASSASSINAT
NO A LA MERCANTILITZACIÓ DE LA SANITAT
LES LLISTES D’ESPERA MATEN
LA SALUT NO ÉS UN NEGOCI

Avui però, en primer lloc, volem fer un record emocionat per les persones que han mort, així com els nostres condols, amb una abraçada fraternal a les famílies per cada una d’aquestes insofribles pèrdues. Acompanyem amb el pensament a cada persona que pateix l’angoixa d’estar a l’UCI. Ens dol i ens indigna la visió de les persones que, fins que són ateses, resten hores i hores en una cadira de rodes o a terra mentre la febre avança.

Tenim present al personal sanitari; donat que la mediocritat i l’avarícia dels gestors de Sanitat, han posat més enllà del límit a la reduïda plantilla de professionals del sector. Les plantilles estan, en aquests moments, suportant jornades de dotze hores, no tenen el material de protecció necessari i s’hi estan jugant la vida en estar extraordinàriament exposats a altes dosis víriques.

Reconeixem que l’epidèmia sobrevinguda trenca totes les previsions inclús al sistema sanitari més preparat. No obstant això, hemos de condemnar les carències i la incompetència del sistema, i perseguirem públicament tots els casos en què ha existit ineficàcia.

Com a ciutadans, ens és necessària la maduresa social; existeixen culpables: el poder econòmic que des d’Europa ens domina, ens va obligar amb les receptes d’austeritat. El sotmetiment, la submissió i la manca d’escrúpols dels nostres dirigents polítics van completar les retallades en Sanitat. Amb la subhasta de la nostra Sanitat als grups econòmics privats, van iniciar-se la degradació i les llistes d’espera.

Els hospitals públics que s’haurien d’haver construït, són avui una multitud d’hospitals privats abonats amb diners públics.

Partits de tots els colors, per acció o per omissió, ens ha traït. De forma obedient, han col·laborat al fet que una part de les cotitzacions es perdin en butxaques privades.

S’ha de denunciar també la supèrbia o els interessos dels dirigents sanitaris en Catalunya que, quan l’epidèmia ja trucava a la nostra porta, encara deien, “aquí a Catalunya estem preparats quant a professionals i en medicaments”.
Denunciem que sabent que les persones grans eren el col·lectiu més vulnerable, ningú va prendre mesures per la seva seguretat, ni per la protecció de les auxiliars de les residències catalanes.

Denunciem que el número d’atenció sanitària 061 fou de pagament fins que se’ls va caure la cara de vergonya. Aquest número 061 ha estat desastrosament gestionat i en molts casos ha estat una barrera on a molts pacients se’ls ha agreujat la malaltia.

A banda del necessari balanç que s’imposarà després, exigim de forma immediata que els governs de Catalunya i Espanya es posin mans a l’obra, amb els recursos existents en el país, per INTERVENIR i posar a disposició del bé comú tota aquella producció d’ús sanitari existent o amb capacitat de transformar-se en protecció per al personal sanitari i de suport per a la població més vulnerable. Ja n’hi ha prou de fer negoci amb la vida de la gent.

Per últim, una reflexió. La PDSPT-MAREA BLANCA manifesta que són necessàries polítiques actives per repartir la riquesa. Ens dol que el sistema faci als rics cada vegada més rics. Ens manifestem per un progressiu i proporcional augment dels impostos, és necessària una Sanitat pública i de qualitat.

Preguem a les nostres autoritats locals que es comprometin i es manifestin públicament al costat del ciutadà per una Sanitat cent per cent pública i de qualitat.

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa

Abril 2020

Related Articles

Deixa un comentari