La PDSPT reclama solucions immediates contra les llistes d’espera a la sanitat

No Comment
Inici de la convocatòria convocada per la PDSPT, ahir dijous davant la Mútua de Terrassa, contra la privatització de la sanitat i les llistes d’espera.

De nou les reivindicacions en favor de la maltreta sanitat pública es van fer sentir arreu, a través d’una convocatòria que es realitzà ahir dijous 24 de maig per la Marea Blanca a tot l’Estat, en el que era la 2a jornada contra l’esfereïdor problema amb les llistes d’espera, i contra la privatització i mercantilització de la sanitat que s’hi amaga darrera la problemàtica. A Terrassa, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública (PDSPT) va convocar una marxa, la qual sortí des de Mútua fins al Raval, en què hi van participar unes 150 persones. S’ha de dir, pràcticament cap persona present menor de 40 anys d’edat.

Representants de la PDSPT començaren advertint de la possible manipulació de dades per part de la Conselleria de Salut només dos dies enrere, de forma que es vol fer veure que les llistes d’espera per una intervenció quirúrgica s’han rebaixat de forma significativa en els darrers dos mesos. “No són dades reals i es fan servir estratègies per falsejar les dades”, denunciava Jaume Pavía, de la PDSPT. I és que són més de 60.000 persones en tot l’Estat espanyol que esperen una intervenció, segons resa el manifest llegit. Una de cada 5 s’espera més de 6 mesos. Per a la primera visita amb l’especialista, gairebé 2 milions de persones esperen una mitjana de 60 dies.

A la vegada, s’apunten solucions “que a més són econòmicament viables”, com ara crear un torn de tarda als hospitals i recuperar el personal dels equips d’Atenció Primària. A banda, es demana que es prohibeixin els concerts amb la privada i que no es permeti que el personal del sector públic treballi al sector privat. I per suposat, s’exigeix una absoluta transparència i un accés senzill a totes les dades per part de l’administració.

A banda, el manifest recull que s’estableixin garanties i terminis equitatius a tot l’Estat: visita amb la teva metgessa/infermera del CAP abans de 48 hores; consultes urgents amb l’especialista abans de 10 dies; resta de consultes amb especialistes abans de 30 dies; cirurgia del càncer abans de 30 dies; resta de cirurgies no més de 120 dies; proves diagnòstiques urgents abans de 30 dies; proves no urgents en no més de 45 dies; cirurgia cardíaca abans de 60 dies; i derogació del RD 16/2012; universalització de l’assistència sanitària garantint accés i atenció sanitària pública a totes les persones indiferentment de la seva situació.

Related Articles

Deixa un comentari