La Plataforma en Defensa de la Sanitat rebutja la sanció a Mútua

No Comment

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa ha emès un comunicat on mostra la seva disconformitat amb la sanció imposada a Mútua pel cas Villarán, del qual ja va fer difusió, i de la corrupció generalitzada en l’àmbit de la salut. Reproduïm a continuació el contingut d’aquest comunicat:

“La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa considera una presa de pèl, la sanció que li imposa el Departament de Salut a la Mútua de Terrassa, pel cas del  Justiniano Villarán, que va haver de pagar 9000 € per una intervenció quirúrgica via privada, quan es podia haver efectuat per la sanitat pública tal i com reclamava el pacient.

El Departament de Salut vol tancar  així el cas, amb una multa administrativa de quantia mínima, deixant sense sanció al Dr. Maestro de León, tot i que té en el seu haver, a més del cas Villaran, el de la Càndida Flores i altres casos que estan aflorant. 

El Departament de Salut, no es pregunta si això és una pràctica habitual tolerada per Mútua de Terrassa, si és un cas aïllat o s’utilitza amb mes freqüència la porta d’entrada de l’Hospital o de l’atenció primària per conduir clients a la sanitat privada i fer que re-paguin el que ja haurien de tenir per dret: una SANITAT PÚBLICA, UNIVERSAL  I DE QUALITAT. 

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, reclama TRANSPARÈNCIA.  No acceptem que els diners provinents de la Generalitat i per tant dels nostres impostos siguin utilitzats per fer NEGOCI i més quan aquest negoci es fa a l’esquena dels usuaris de la sanitat pública que ja han pagat durant anys d’impostos la seva atenció sanitària.

No acceptem que, per la força dels fets, els que paguin més, utilitzant els mateixos quiròfans i instal·lacions, nodrides amb els diners de la sanitat pública,  passin per davant que la resta dels usuaris de la sanitat pública.

No acceptem que hi hagi un nivell de tolerància tan gran per part de l’administració amb les trampes, abusos, corrupció i corrupteles de la sanitat, mentre a la població se la deixa desatesa i amuntegada als serveis d’urgències tal i com hem vist i viscut des del començament de l’any, i tal com ja ho hem denunciat repetidament des de la Plataforma, les AAVV i els propis treballadors de Mútua, a causa de les grandíssimes retallades realitzades durant aquests últims anys.”

                                                                   Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública
Terrassa, febrer de 2014

Related Articles

Deixa un comentari