La Plataforma per la Sanitat Pública prepara la jornada de mobilització del 10 desembre

No Comment
Participants en l’assemblea de la PDSP.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa (PDSP) escalfa motors per a la jornada de mobilització que convoca la Marea Blanca, a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol, pel 10 de desembre, contra les llistes d’espera.

El passat 15 de novembre, la Plataforma va reunir diverses associacions, comitès i sindicats per exposar la greu situació que viu la sanitat pública a la nostra ciutat. Es van tocar temes tan punyents com:

  • Les visites del metge de capçalera que tenen un temps d’espera, a vegades, d’un mes i mig o dos mesos quan la pauta establerta per la Generalitat és de 48 hores.
  • Les llistes d’espera per a les proves diagnòstiques i les llistes d’espera per a visites a l’especialista que en el cas de Mútua arriben a triplicar i quadruplicar les mitjanes de Catalunya, el que vol dir un gravamen a la nostra ciutat respecte a la mitjana de Catalunya.

  • Terrassa és la tercera ciutat de Catalunya en nombre d’habitants i no es pot entendre com l’alcaldia la ciutat no s’ha posat davant d’aquesta reivindicació i greuge flagrant respecte al conjunt de Catalunya.
  • Les urgències d’aquesta ciutat presenten un estat vergonyós i perillós tant per als treballadors com per als usuaris, i això és producte de la dificultat per a poder accedir al sistema de salut d’una forma normal, és a dir, a través del metge de capçalera i dels especialistes.

Davant d’aquesta situació, consideren des de la PDSP, «no valen les injeccions puntuals de diners per reduir les llistes d’espera, sinó que s’ha de fer un plantejament d’increment de personal i de mitjans per poder atendre degudament la població».

Els assistents a la trobada van manifestar un important enuig envers el CatSalut que, per un cantó, dota les empreses contractades de molts diners públics mentre, per l’altre, «no controla els resultats d’aquestes contractacions».

La Plataforma reivindica la «separació de la sanitat pública i la privada», així com el control per part del CatSalut dels diners públics. La PDSPT anuncià reunions amb els partits polítics per recollir el suport i l’atenció dels mateixos en relació amb «un problema que produeix tant dolor a la població de Terrassa».

Related Articles

Deixa un comentari