La PM retira la denúncia contra la regidora de la CUP. Maria Sirvent: cal dissolució del grup especial i nou model Seguretat

No Comment

La Policia Municipal retira la denúncia contra la regidora de la CUP Maria Sirvent

Maria Sirvent, al centre del grup de la CUP i SAT durant la roda de premsa. Foto PV Maria Sirvent, al centre del grup de la CUP i SAT durant la roda de premsa. Foto PV

En una conferència de premsa convocada amb urgència, Maria Sirvent i Mireia Pi van parlat en nom de la CUP i de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa-SAT sobre la publicació el mateix 12 de maig de la decisió dels 15 policies municipals de retirar la denúncia que mesos enrere havien fet contra la regidora i que va tenir ressò en la premsa nacional i estatal.

La regidora i la representant de l’entitat antirepressiva es van felicitar pels fets: “aquesta marxa enrere dels policies és una victòria social dels nostres plantejaments, fruit de la pressió del moviment social i de l’opinió pública”, resumí i sentencià la Maria Sirvent.

La denúncia per “injúries i difamacions contra el cos municipal, en uns comentaris fets en el ple de juliol”, afirmaren aleshores els portaveus de la Policia Municipal local, “no tenia base jurídica”, rebaté per la seva part la representant de la CUP, qui defensà el paper dels càrrecs electes: “nosaltres som subjectes polítics, les afirmacions es van realitzar en un debat del Ple municipal” i no només aquest és un lloc on es poden fer, sinó on s’han de fer els anàlisis, els debats i denúncies polítiques i de l’opinió pública.

Clar que “la repressió sempre funciona i intenta enxampar-te”, afegí encara la Maria, advocada de professió i en exercici, per tant bona coneixedora de tot plegat. Aquesta és una vella tàctica: Se’t foten a sobre, amb la força i, suposadament, mentre no es demostri el contrari, la llei. El que funciona, enlloc de la presumpció d’innocència és, més aviat, la de culpabilitat. Perquè, clar, si la Policia afirma quelcom, suposadament no ho farà gratuïtament ni amb fins no confessables. Mentre que, ja se sap…, “aquesta gent de la CUP” i “els radicals i anarquistes”, entre d’altres, sempre estarien buscant armar la broca i fer soroll.

En aquest cas, però, la vella tàctica no va funcionar. Al contrari, “les propostes i exigència de debat sobre un nou model de seguretat ciutadana i, concretament, policial s’obren espai i amplien”, informà la Maria Sirvent, “i nosaltres, com a CUP, mantenim l’exigència de dissolució del grup especial de la Policia”, afegí, tot explicant que aviat es realitzaran unes jornades obertes sobre el tema i que el proper 23 de maig es constituirà el Consell Municipal de Seguretat.

Maria Sirvent, regidora CUP, i Mireia Pi, de SAT. Foto PV Maria Sirvent, regidora CUP, i Mireia Pi, de SAT. Foto PV

Per la part que li toca (ha viscut, personalment, temps de molta pressió i angoixa a compte del procés), la Maria va agrair “tots els suports rebuts, especialment de SAT; la pressió i mobilització popular han fet possible aquesta victòria”, assegurant que “la solidaritat és la nostra millor arma”.

Preguntada sobre si es sent satisfeta amb aquest final, la regidora de la CUP declarà que, més allà del mal particular, “no ens sorprèn com ha anat el procés i que ara vulguin diàleg. Com hem dit, la denúncia no tenia base i era una forma d’atac contra les nostres propostes. De totes formes, ens sentim satisfetes del que ha succeït, es pot obrir ara un nou cicle en aquest àmbit, el que cal és participar en les jornades i el Consell, mantenir i ampliar la mobilització”.

“Cal revertir la idea sobre Seguretat Ciutadana que hi ha implantada actualment”, afirmà mentrestant la Mireia Pi. “La Seguretat no és policia només, es tracta de recursos per l’educació, de treballar la prevenció i les situacions de risc, la desigualtat, injustícies i els conflictes socials”.

Pep Valenzuela

Related Articles

Deixa un comentari