La presidenta de la FAVT i de l’AV de Les Carbonelles denuncia l’estat de la neteja

No Comment

Som pocs, però volem dignitat, perquè paguem impostos com tothom a la ciutat”

Escena quotidiana a Les Carbonelles

Dolores Lledó, Presidenta AP. Torrent de Les Carbonelles

Hi ha una dita molt espanyola que sempre em deia el meu pare, un senyor recte i treballador que es guanyava a pols cada cèntim de la seva petita nòmina: “Quien no llora no mama”.

Ben cert és, i realment moltes vegades el nostre problema és aquest, que callem i esperem de bona fe que els qui han de posar remei a moltes situacions injustes, facin alguna cosa.

Però no, amb els anys i l’experiència et vas adonant que la paciència i el bonisme s’acaben i que tu mateixa acabes fins als nassos de què ens tractin com a ciutadans de tercera.

Parlo com a presidenta de la meva entitat, l’Associació de propietaris del Torrent de Les Carbonelles. Però podria parlar com a veïna de Les Martines o també com a veïna de Can Palet de Vista Alegre, el cas és el mateix en molts aspectes concrets, tot i que després, inclús entre els uns i els altres, hi trobem algunes diferències.

Com a exemple, una gota: el tema dels residus. Ens uneixen les mateixes queixes, una recollida defectuosa, insuficients contenidors, problemes greus per l’acumulació de poda, neteja…

I sobretot, l’afartament per un tracte injust respecte als barris del cor de la ciutat. Ho hem de dir alt i clar perquè ja n’hi ha prou d’aquest color. L’extraradi del districte IV també existeix, senyores i senyors de l’ajuntament. És evident que tots els barris de la nostra estimada ciutat es mereixen millorar, en això sempre ens trobaran recolzant als altres barris, perquè la nostra queixa és amb els polítics que any rere any es riuen dels nostres barris en la cara. Es riuen de les Carbonelles i es riuen de les Martines. Sento dir-ho però és així. Portem un llastre que NO hem demanat, des dels anys en què es va urbanitzar Les Martines i misteriosament, bona part dels diners que hi havien destinats a aquesta, es van esfumar, i la tan esperada urbanització va acabar sent un batiburrillo d’irregularitats, carrers mal fets i manca de materials en altres. Perquè ja estem farts d’aquest color, potser hauríem de començar a tocar els nassos, per exemple podríem fer-ho amb l’accessibilitat. Encreuem els dits perquè MAI algú dels molts cotxes i camions que baixen pel carrer Mas de Canet (que continuen baixant en peregrinació sense permís) no tinguin un accident, encreuem-los perquè cap veïna o veí que va caminant pels carrers no sigui víctima d’un accident per culpa de la velocitat dels vehicles i la manca de voreres.

Encreuem els dits, perquè si arriba aquest dia, ja sabem a qui hem de reclamar, al nostre estimat ajuntament que tant inverteix i pensa en la millora del nostre barri.

Però tornem als residus, perquè si anem al tema de l’autobús i la línia 12, millor ens posem a plorar directament i ens tallem les venes (ens sentim ciutadans de tercera que només comptem per pagar impostos). Residus: les imatges adjuntes a l’article són el dia a dia nostre, s’acumulen dies i dies fins a sumar setmanes sense ser recollits. La neteja dels carrers, millor ens oblidem; vam demanar una paperera a la recentment actualitzada (per fi) placeta dels somnis, denegada. Sembla que per algunes coses som barri residencial i per altres som una simple urbanització, segons convé.

La poda, continuem patint greument aquesta casuística sense solucions; no tenim contenidors de reciclatge d’oli. La quantitat de contenidors i la seva distribució al barri són insuficients (només cal veure les imatges), perquè d’altre manera no s’entén a on és el problema perquè estiguin així de col·lapsats.

Com pot ser que els contenidors estiguin habitualment així? Crec que tenim un problema, el nostre barri ja està cansat de bones paraules i de ser utilitzat com a part d’una imatge de millora en la recollida de residus, que no és veritat. Hem assistit regularment a la Taula de Residus fins que hem dit prou. Amb nosaltres que no hi comptin si no ens donen fets, les paraules ja sobren.

Em venen molt a mà dues frases extretes de la web www.terrassa.cat sobre residus: “¡Necesitamos tu colaboración para mantener una ciudad más limpia!”, “¿Qué puedo hacer si detecto algún ciudadano o actividad que no respeta la normativa?”

Quina col·laboració tenim per part del nostre ajuntament per tenir el nostre barri mínimament net en la zona de contenidors?

I els que han de netejar les nostres zones de contenidors, respecten la normativa i la recullen quan han de fer-ho? Perquè ja està bé d’aplicacions per enviar incidències, amb els mateixos recursos de sempre, com es pretén solucionar res de res?

Teléfono de la limpieza 900720135”. Truquem moltes vegades, però els contenidors continuen plens i desbordant dies i dies, acumulant brutícia i donant una imatge lamentable i degradant.

A aquestes alçades de document, ja no ens queden ganes de parlar de la línia 12 de l’autobús, però ho hem de fer perquè tothom sàpiga quina és la situació d’aquesta línia. Les Martines i les Carbonelles estem farts de la discriminació que patim quant a parades i horaris, sembla que qui viu aquí, no té dret a agafar l’autobús en un horari normal. Juntament amb Can Palet de Vista Alegre hem intentat que els nostres polítics i tècnics ampliïn parades (encara que siguin virtuals i a demanda) perquè es pugui donar millor servei als nostres veïnats. Ens tornem a trobar amb la negativa, una vegada i l’altra a aquesta ampliació, sempre el tema econòmic.

La situació global i continuada en temes tan sensible com aquests ens han fet dir prou.

Com a presidenta, dono veu al meu barri, les Carbonelles, deixant constància de la indignació i cansament que tenim. I puc dir que les meves paraules són molt suaus comparades amb les què dirien les veïnes i veïns als dirigents si els tinguessin davant i les actuacions que voldrien portar a terme per fer-se escoltar. Som pocs però volem dignitat, perquè paguem impostos com tothom a la ciutat i volem els mateixos serveis. Més fets i més compromís amb els problemes de sempre, si us plau, senyors regidors, serem pocs però mereixem respecte, la nostra paciència s’ha acabat!

Related Articles

Deixa un comentari