La Síndica recorda a l’Ajuntament té l’obligació d’empadronar a qui viu en el municipi amb independència de la seva situació legal

No Comment

La Síndica de Greuges Municipal ha emès una actuació d’ofici que adreça a l’Ajuntament de Terrassa, on recorda que existeix l’obligació jurídica d’empadronar a qui viu en el municipi, amb independència de la seva nacionalitat o estatus legal, o de la situació legal de l’habitatge on viu.

Les Actuacions d’Ofici sorgeixen quan hi ha una elevada quantitat de queixes presentades per la ciutadania, com ha estat el cas dels joves migrants que malviuen a la ciutat i que ha denunciat Terrassa Sense Murs, i on la Síndica observa que el funcionament de l’administració municipal en un determinat aspecte perjudica de manera general, i per tant decideix recomanar a les autoritats locals la seva modificació o millora.

L’Actuació d’Ofici 01/2020, adreçada al consistori, indica que aquest ha de prendre “consciència de la necessitat de revisar i actualitzar els protocols d’actuació del PMH per facilitar l’exercici” del dret a l’empadronament. Recorda la Síndica que aquest dret es recull al BOE en la Resolució de 29 d’abril de 2020. Aquesta resolució indica que “el Padró municipal és el registre administratiu on consten els veïns i veïnes d’un municipi”, i que “les seves dades constitueixen prova de la residència en el municipi i del domicili habitual en el mateix.”

També recorda la Síndica que la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat “assenyala en el seu art. IV la necessitat que els municipis signataris dugin a terme polítiques actives específiques de protecció dels col·lectius més vulnerables.”

A continuació, l’Actuació d’Ofici completa que ha emès la Síndica:

AO1-2020_SIGNAT

 

Related Articles

Deixa un comentari