La situació dels barris i el Pla de Mobilitat, a debat en el Consell Gestor de la FAVT

No Comment
Taula del Consell Rector de la FAVT: Joan Vila, Dolores Lledó, Ramon Clariana i Pepe Sánchez. Foto: Favt

Dolores Lledó, Presidenta FAVT

Dimarts 24 de setembre es va celebrar el Consell Gestor de la Federació d’Associacions de Veïnals de Terrassa, òrgan directiu entre assemblees i compost per un representant de cada associació veïnal federada. En aquesta ocasió, vam comptar amb l’assistència de 14 entitats federades (Segle XX, Can Palet de Vista Alegre, Poble Nou-Zona Esportiva, Sant Pere Nord, Ca n’Aurell, la Cogullada, Les Arenes, Gibraltar-Lluís Companys, Ca n’anglada, Torrent de les Carbonelles, Can Boada del Pi, Font de l’Espardenyera, Xúquer i Can Palet), així com de l’AVV Centre i el Casal de la Dona. Volem agrair la presencia al nostre Consell de Pilar Castella, presidenta de l’AVV Centre, així com felicitar a la presidenta de la nova junta de l’entitat. De Les Arenes, Sandra Castellano, també va ser present a l’acte.

En el Consell Gestor es van tractar els temes habituals, com ara l’aprovació de l’acta anterior del 12 de febrer, i el seguiment del pressupost actualitzat a dia 24. També es va parlar d’altres temes com la Confavc, la Llei Aragonès o la recent plaga de l’escarabat de l’om que han patit diversos barris de la ciutat. També en precs i preguntes, s’ha rebut un projecte de cooperació per part del Casal de la Dona vers les associacions veïnals, que es desenvoluparà properament, i s’ha acabat aquesta jornada presentant els tallers de defensa de drets sobre subministraments que s’han posat recentment en marxa.

Però el punt que ha tingut més incidència i debat per part dels presents ha estat el referent a la Taula de Mobilitat. Es va debatre i tractar la postura sobre els canvis de mobilitat en els carrers del centre de la ciutat, reafirmant entre els presents l’opinió de què cal un diàleg conjunt entre la nostra entitat i les associacions de veïns afectades pels canvis i l’Ajuntament. Algunes directament afectades, com el Segle XX o el Centre, van donar el seu punt de vista, en veu de Salvador Perez i Pilar Castella, respectivament. També Sofia Cordero, presidenta de Xúquer, va al·ludir als reincidents problemes de mobilitat que pateixen al seu barri i que continuen sense solució des de fa temps.

L’Associació de Veïns de Cementiri Vell, una de les afectades pels canvis, no va assistir al Consell, però posteriorment membres de la junta de la FAVT n’hem mantingut una reunió plegats per parlar d’aquest i altres temes. En relació amb la mobilitat, ens han informat que s’està treballant en la qüestió, i ens han demanat col·laboració, tal i com hem pogut constatar, en aquesta reunió celebrada el passat dijous 26 de setembre a la seva seu social. D’aquesta reunió, així com dels punts de vista expressats per les altres entitats federades presents al Consell Gestor, traiem la decisió ferma de treballar plegats per defensar un Pla de Mobilitat seriós, consensuat amb els veritables afectats per les modificacions, les associacions i veïnes i veïns que hi viuen i que poden aportar solucions efectives. La participació i el diàleg és una eina en la què s’ha de creure, el món veïnal creu fermament que s’ha d’estar en l’inici i el disseny dels plans de millora de la ciutat. Terrassa necessita plans ajustats en temps, moments i recursos a la realitat de la nostra ciutat. El futur ha de passar per la millora de la mobilitat, sí, però encabint-hi l’accessibilitat i l’accés dels serveis d’emergència, reiterem, des dels processos participatius reals, amb planificació i sobre tot informació; esperem que aquesta situació es redreci i Terrassa i els seus habitants vagin de la mà, com sempre s’hauria de fer.

Related Articles

Deixa un comentari