La solidaritat omple la Cursa de les Ciutats en la lluita contra el càncer de pàncrees

No Comment

Terrassa s’ha estrenat en la primera edició de la Cursa de las Ciutats aquest 4 de novembre, amb més de 1.300 participants, en una de les úniques curses 100% solidàries.


Inici de la Cursa de les Ciutats amb la Chelo Fernández, a la dreta, impulsora de l’esdeveniment solidari.

La jornada solidaria de la Cursa de les Ciutats es va desenvolupar ahir diumenge amb total normalitat i en un ambient amable i amigable. A les 10 hores en punt va tenir lloc la sortida a la cursa de 600 metres per als més petits, que han donat la volta a la Plaça del Vapor Gran, en la mateixa línia de sortida i arribada que la cursa dels grans. Els futurs atletes ho han donat tot i en 2’43” han cobert aquest distància.

Tot seguit, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, juntament amb la Chelo Fernández, impulsora de la cursa, han donat el tret de sortida a la cursa de 5km, amb més de 1.000 participants, que durant més de 4 minuts han passant per sota l’arc de sortida: atletes, esportistes i caminants, grups d’amics i d’empreses, cotxets d’infants, com una mostra palpable de solidaritat.

Maria Ruíz creua la línia d’arribada com a guanyadora en l’apartat femení. Foto JJVICO.

En pocs més de 10 minuts les sirenes han anunciat l’arribada del guanyador de la prova. El padrí de la cursa, Jaume Leiva, s’ha proclamat campió amb un temps de 0:15:37, seguit de Juan Miguel Moreno amb 0:16:00 i de Lahcen Harbil amb 0:16:03. En l’apartat femení la guanyadora ha estat Maria Ruíz 0:19:45, Estela Chávez 0:19:55 i Montse Aranda 0:20:38.

Durant més d’una hora han anat entrant, a la Plaça Nova, que ha albergat aquesta prova, els participants solidaris que han gaudit de fruita i begudes refrescants, i mentre diversos grups musicals i de ball, com la Coral Les Veus d’Evohé i una exhibició de kung fu del Club Gimnàstic Terrassa.

No ha faltat cap ingredient a aquesta jornada solidària, durant la qual s’han lliurat 12 premis en dues categories per als nens que han fet el circuit de 600 metres, i 44 en la distància de 5 Km, premiant els 3 primers classificats masculins i femenins de les 5 categories.

Posteriorment s’ha realitzat un sorteig de més de 22 regals entre els dorsals, que han anat des de una televisió de 22”, un anell de diamants, una bicicleta, una polsera sanitària, un ordinador portàtil, un rellotge esportiu i molts més, gentilesa de les marques col·laboradores i que han donat suport a aquest projecte, que ha mantingut al públic assistent dret a la Plaça fins a les 13 hores, moment en què la Chelo Fernández ha acomiadat l’esdeveniment, tot agraint l’assistència, la participació, el suport i la col·laboració de tothom, i manifestant que aquesta cursa ha arribat a Terrassa com un a iniciativa personal fruit de la vivència de la mort del seu pare per càncer de pàncrees al que ret homenatge, però que ha vingut per quedar-se.

Jaume Leiva i Maria Ruíz, guanyadors de la Cursa de les Ciutats solidària contra el càncer de pàncrees. Foto: JJVICO

100% solidària, aquesta cursa dóna els diners de la inscripció de forma íntegra a beques per a la investigació del càncer de pàncrees. A la Fila 0 les persones que no han pogut participar en la cursa, per haver-se exhaurit les inscripcions, han fet donatius per aquesta cursa.

D’aquesta manera Terrassa s’estrena amb nota en la seva primera participació en la Carrera de las Ciudades. Essent la primera ciutat catalana que s’uneix a la iniciativa creada en el 2015 per l’Asociación Cáncer de Páncreas i per l’Asociación Española de Pancreatología (AESPANC) i que es celebra a Las Rozas (Madrid) i Alacant de manera simultània també amb poblacions internacionals com Romà i Milà. Per calendari en aquest 2018 Terrassa s’ha avançat al 4 de novembre, i el proper diumenge 11 de novembre ho farà Alacant, Las Rozas (Madrid), Milà i Bolonya, el 25 a Vilamartín de Valdehorras (Ourense), i al desembre a Orihuela, ciutats aquestes dues últimes que també s’uneixen per primera edició.

Related Articles

Deixa un comentari