La UPC lidera un projecte per fabricar i assessorar en el bon ús de mascaretes higièniques reutilitzables

No Comment

Es tracta d’un projecte de col·laboració local en què participen l’Intexter de la UPC, l’Agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils (AEI), l’Ajuntament de Terrassa, El Consorci Sanitari de Terrassa, l’Escola Universitària d’Infermeria de Terrassa i l’Hospital Universitari Mútua Terrassa.


Amb l’objectiu de fabricar mascaretes higièniques reutlitzables queprotegeixin del contagi de la COVID19, fomentar el seu bon ús i realitzar un reciclatge correcte, l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa, (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech(UPC) juntament amb l’agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils (AEI), l’Ajuntament de Terrassa, El Consorci Sanitari de Terrassa, l’Escola Universitària d’Infermeria de Terrassa (EUIT) i l’Hospital Universitari Mutua Terrassa han sumat esforços i coneixement per posar en marxa aquest projecte local, descrit com a “singular a Catalunya”. 

El projecte, que compta amb una ajut de 8.000 € del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC (CCD), actuarà en tres línies fonamentals. D’una banda, segons informa la UPC, els seus professors investigadors d’enginyeria tèxtil identificaran empreses a la ciutat de Terrassa i de l’entorn que puguin reorientar la seva activitat industrial per fabricar mascaretes higièniques reutilitzables. Un cop identificades, la UPC les assessorarà de manera gratuïta per reconvertir els seus processos industrials i fabricar mascaretes higièniques reutilitzables, d’acord amb els estàndards d’homologació tant tècnics com sanitaris. El projecte també pretén un adequat reciclatge de les mascaretes de proximitat.

Per la seva banda, tant la UPC com la resta d’institucions col·laboradores realitzaran activitats de formació sobre els criteris tècnics adequats que han de complir les mascaretes higièniques reutilitzables i el seu bon ús. Aquestes activitats podran ser per a professionals, tècnics i per a la població en general, i tindran lloc tant als districtes de la ciutat com a institucions i empreses a través de videoconferències, webinars i material gràfic.

Deixa un comentari