La Víbria Intercultural acollirà 100 joves europeus aquest estiu a Terrassa

No Comment

La Víbria Intercultural acollirà durant aquest mes de juliol un centenar de joves de 21 països diferents en 3 projectes Erasmus+ a la ciutat per fomentar la interculturalitat. 


La Víbria Intercultural, entitat terrassenca especialitzada en projectes europeus d’educació no formal per a joves, compleix enguany 15 anys. Des de 2009 gestiona el servei de mobilitat internacional de l’Oficina Jove Casa Baumann, on ofereix informació als joves que volen marxar a fer una estada a l’estranger per motius de treball, estudis, pràctiques o voluntariat, i per altra banda gestiona diferents oportunitats per a joves. Aquest estiu al voltant d’un centenar de joves de 21 països europeus participaran en activitats organitzades per La Víbria a Terrassa.

L’intercanvi juvenil Body & Soul, coincidint amb la Festa Major de Terrassa, comptarà amb la participació de 35 joves d’entre 18 i 26 anys, provinents de França, Eslovàquia, Grècia, Romania, Lituània i els joves terrassencs d’“En trajecte” (un programa de l’Ajuntament de Terrassa per promoure l’ocupació juvenil), com a grup d’acollida.

El projecte té com a objectiu promoure l’empoderament de joves amb menys oportunitats i reforçar la seva autoestima, mitjançant l’expressió corporal: ioga, teatre, dansa, bodypainting, risoteràpia i activitats de reflexió personal. La cloenda de l’intercanvi es representarà l’últim dia de festa major en forma d’espectacle, on es podran entreveure les inquietuds dels joves i tot el que han estat treballant durant els 10 dies del projecte. Atesa la mancança d’allotjament per al col·lectiu jove a la ciutat, s’allotjaran en una escola del centre adaptada per a l’ocasió.

Lights and shadows és un intercanvi juvenil impulsat per Districte Jove, que acollirà 15 adolescents provinents de la República de Geòrgia que treballaran temes d’interseccionalitat a través de la fotografia. Durant 10 dies, 15 famílies terrassenques acolliran aquests joves a casa seva, fent parella amb un adolescent de la ciutat. El projecte va néixer de les mateixes inquietuds dels joves de Districte Jove acompanyats pels seus educadors.

Finalment del 15 al 20 de juliol es farà el seminari GO AHEAD!, que comptarà amb la participació de 28 treballadors juvenils, de 24 entitats de 20 països de la UE, que generaran nous vincles professionals, compartiran bones pràctiques i treballaran per millorar la qualitat dels projectes europeus juvenils i la seva capacitat integradora.
Tots aquests projectes tenen com a objectius transversals treballar la interculturalitat, desenvolupar un esperit crític, practicar la llengua anglesa, transmetre valors de tolerància fomentant la inclusió social i aprendre mitjançant metodologies d’educació no formal.

Related Articles

Deixa un comentari