L’Ajuntament anuncia suport i participació a la Vaga Feminista, oposició i moviments demanen coherència i fets

No Comment
Representants de col·lectius feministes marxen del Ple de febrer en protesta per la votació separada de la vaga de 24 hores i el protocol contra les agressions sexistes. Foto: captura pantalla vídeo Ajt. Terrassa

L’alcalde i els regidors i les regidores de l’equip de Govern anuncien que s’adheriran demà, dia 8, a diversos actes programats pels sindicats i entitats impulsores de la vaga

Els col·lectius feministes locals i alguns del grups municipals critiquen des de fa temps que es fa una política basada en declaracions, penjar pancartes, sortir a la foto i apuntar-se al que calgui, però pocs fets

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa va presentar en el Ple corresponent al mes de febrer un acord en suport i adhesió a la Vaga Feminista de demà 8 de març, Dia Internacional de les Dones. En un comunicat de premsa fet públic avui dia 7 de març, s’informa d’alguns detalls per concretar l’acord, i que tal i com ja ha informat Malarrassa, contempla:

-Donar suport a la proposta de Vaga Feminista prevista per a aquesta data i facilitar la informació necessària perquè els treballadors i les treballadores municipals que vulguin sumar-se a l’aturada puguin fer-ho, així com assistir a les concentracions previstes davant dels centres de treball respectius; i utilitzar els mitjans a l’abast del consistori per tal de fer difusió de la vaga i les seves reivindicacions.

-Proposta de resolució en suport i adhesió a la Vaga Feminista i la creació i implementació d’un protocol contra agressions sexistes en espais d’oci.

L’acord s’aprovà amb el suport de les regidores que donen suport a les aturades de dues hores per torn, que és la convocatòria feta pels sindicats CCOO i UGT, tant com per les regidores que donen suport a la convocatòria de vaga de 24 hores, com van convocar CGT, COS, CNT i altres sindicats, al temps que nombroses entitats i col·lectius professionals, feministes i moviments socials.

A Terrassa, està prevista una concentració a les 12 h al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, i la lectura d’un manifest a les 12.30 h a la que assistiran l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, altres membres del govern local i el conjunt de regidores municipals, excepte les dels grups Cs i PP que han pública de formes diverses el seu rebuig de la vaga i altres mobilitzacions.

Les regidores anuncien també la participació en la manifestació que sortirà de la plaça del Vapor Ventalló a les 20 h, convocada pel Comitè de la Vaga Feminista del 8 de març de Terrassa, i que finalitzarà a la plaça Vella.

Per a l’alcalde de Terrassa, cita el comunicat, la vaga de demà “és coherent amb els valors i ideals que defensa aquest Govern Municipal. Aquesta és també la meva vaga i la de les regidores i regidors de l’equip de Govern. Toca dir prou i posar-nos al costat de totes les dones. És la vaga de tothom, perquè la igualtat és i ha de ser l’objectiu de tots els homes i totes les dones”.

Tot i reconèixer el treball fet pel consistori egarenc, els col·lectius feministes locals i alguns del grups municipals critiquen des de fa temps que es fa una política basada en declaracions, penjar pancartes, sortir a la foto i apuntar-se al que calgui, però pocs fets. Avui mateix, per exemple, el grup municipal de TeC demanava coherència al govern local a l’hora de treballar per garantir els drets laborals i salaris de les dones que treballen a la neteja i el servei d’assistència domiciliària, o per la via de la gestió directa d’aquests mateixos serveis o, al menys, fent signar plecs de condicions de contractació a les empreses que garanteixen tots els drets i respecte.

D’altra banda, el mateix dia 8 de març a partir de les 19.00 h, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color lila en suport i adhesió a la Vaga Feminista.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari