L’Ajuntament comença avui dilluns a repartir mascaretes a domicili

No Comment

Ahir diumenge va arribar la primera part de la comanda d’un milió de mascaretes que va fer l’Ajuntament, de la qual es comença a preparar la distribució per als pròxims 7-10 dies a domicili segons el padró municipal.


Ahir diumenge van arribar a la ciutat 400.000 mascaretes, corresponents a una part de la comanda que l’Ajuntament va realitzar dies enrere. Les mascaretes, de tipus bàsiques no sanitàries, van arribar procedents de Xangai (Xina). L’objectiu, com ja va avançar el govern municipal, és que cada terrassenc i terrassenca tingui una mascareta. 

Distribució a domicili segons el Padró Municipal

Un cop rebudes les mascaretes, des d’avui dilluns, l’Ajuntament ha anunciat que inicia el procés d’ensobrat i manipulat de les mascaretes, seguint estrictament les normes sanitàries. A partir de les dades del Padró Municipal d’Habitants, s’aniran confeccionant els sobres per a cada domicili, amb la quantitat de mascaretes corresponent als residents que consten oficialment al padró.

En els propers dies, s’iniciarà el procés de distribució a domicili dels sobres, el qual es es calcula trigarà entre 7 i 10 dies, festius inclosos. Aquest procediment de distribució escollit és el més adequat per complir rigorosament les actuals normes de confinament i evitar desplaçaments innecessaris. Diàriament s’informarà, a través de les xarxes municipals, de les zones a les quals s’han repartit les mascaretes. Pel que fa a la resta de mascaretes, l’Ajuntament comunicarà properament el canal de distribució complementari que s’està preparant.

Representats de l'Ajuntament revisant les mascaretes rebudes ahir diumenge 19 d'abril. Foto AJT

Es tracta de mascaretes bàsiques, d´ús no sanitari, que en condicions normals, per a un sol ús, amb un índex de protecció no total, del 94% (norma Unió Europea) i 95% (norma xinesa).. Tot i això, donades les actuals circumstàncies excepcionals, l’Ajuntament aconsella utilitzar-les també de forma excepcional. En els sobres de repartiment figuraran instruccions d’ús de les mateixes.

L’operació de compra va anunciat públicament per l’Ajuntament el passat dijous 9 d’abril. Segons manifesta el consistori, aquest s’ha dut a terme amb la màxima discreció, amb l’objectiu de garantir al màxim l’èxit de la mateixa, tenint en compte que “s’ha portat a terme en condicions molt difícils i de gran incertesa”. Entre el 6 i el 8 d’abril, es va realitzar una tasca intensiva de recerca de possibles proveïdors a diferents països. Llavors es va seleccionar una empresa importadora. El mateix dia, es va aprovar per decret de l’Alcalde l’adquisició d’1 milió de mascaretes, en dues comandes, per un import total de 520.000 euros, IVA 21% inclòs. L’import de la primera part de l’operació ha estat de 208.000 euros, IVA 21% inclòs. Les mascaretes s’han fabricat a Xiamen (Xina), i es van traslladar per carretera a l’aeroport de Xangai, on divendres van passar la inspecció oficial de duanes per part les autoritats del Govern de la República Popular de la Xina, al qual l’Ajuntament de Terrassa li expressa el seu agraïment, que traslladarà de forma oficial.

Els mateixos dies, es va crear un magatzem centralitzat de «mascaretes solidàries» a l’Ajuntament, es va preparar un sistema de distribució a través de comerços i es va assolir un acord estratègic amb l’empresa Confecciones Corvi, que produeix mascaretes fetes a Terrassa, amb teixit antiviral certificat pel prestigiós centre tecnològic LEITAT-Terrassa. Les «mascaretes solidàries» provenen de: Mascarillas Solidarias, ANC Terrassa, Confecciones Corvi, Smilics, Circutor, Seat i @mipetricor. Les procedents de Mascarillas Solidarias han estat rentades per Tintes Egara.

Dilluns continua la distribució de “mascaretes solidàries” a través dels comerços de proximitat de tots els barris

L’Ajuntament afirma també que continuarà efectuant el repartiment de mascaretes solidàries de tela a través dels comerços de proximitat de tots els barris. En total, es distribuiran 12.900 mascaretes solidàries, donació de Mascarillas Solidarias, ANC Terrassa, Confecciones Corvi, Smilics, Circutor, Seat i @mipetricor. Les procedents de Mascarillas Solidarias han estat rentades per Tintes Egara. Aquestes mascaretes són, prioritàriament, per a les persones vulnerables. L’Ajuntament de Terrassa agraeix a tots els comerços participants la seva col·laboració.

Per a urgències o necessitats justificades, la ciutadania pot adreçar-se a: telèfon 010 (tots els dies de la setmana) o al correu electrònic mascaretes.ajuntament@terrassa.cat.

Related Articles

Deixa un comentari