L’Ajuntament de Terrassa aprova noves mesures i atura els cobraments de tots els impostos

No Comment

El Govern municipal ha decidit aplicar aquesta mesura des d’ara i fins l’1 de juny

L’Ajuntament implanta nous sistemes de teletreball

Atenció al públic en serveis mínims

Valora satisfactòriament la resposta que fins el moment ha donat l’empresa SERHS per a resoldre el tema dels àpats de l’alumnat becat

Tancament de parcs i altres espais públics

Habilitació d’una escola per complementar L’Andana

Tancament de la porta principal de l’Ajuntament

El Comitè de Seguiment d’Emergència reunit el dilluns 16 de març a l’Ajuntament acordà noves mesures en el marc de la fase d’Emergència-1 del Pla d’Emergència Municipal, i de l’estat d’alarma decretat ahir pel Govern estatal. Són les següents:

Noves mesures fiscals i de suport a l’activitat econòmica:

El Govern Municipal ha decidit:

L’Ajuntament aturarà el cobrament d’impostos i taxes municipal, des d’ara fins a l’1 de juny. També s’aturaran els embargaments per impostos impagats fins a l’1 de juny. El termini de pagament de l’IBI, que acabava avui, es prolonga també fins a l’1 de juny.

Prolongar els períodes de pagament dels impostos i taxes municipals d’aquest any 2020.

Impulsar un pla de reactivació econòmica per a després d’aquesta emergència.

Amb aquestes mesures el Govern Municipal dóna una primera resposta, pel que fa a la política fiscal i a l’econòmica, a l’emergència sanitària que planteja el coronavirus i als seus previsibles efectes sobre l’economia local.

En aquests moments està en estudi un paquet més ampli de mesures, que es concretaran en les properes setmanes. El Govern Municipal contempla que pugui ser necessari modificar el Pressupost Municipal.

Atenció al públic en serveis mínims:

El Govern Municipal ha ordenat el tancament de l’OAC de Plaça Didó, tot i que mantenint el Registre General. Continuen funcionant, per a temes urgents, les oficines de Serveis Socials a Glòries i al carrer Unió. S’ha reforçat encara més el personal del servei d’atenció telefònica gratuïta 010. També continua en funcionament la Casa Galèria, base de l’equip que treballa en la prevenció de la violència de gènere.

L’Ajuntament implanta nous sistemes de teletreball:

Les mesures de gestió del personal davant aquesta emergència sanitària han comportat la implantació de nous sistemes de teletreball, que s’han posat en marxa al llarg dels darrers dies a gran velocitat. Des d’aquest dilluns, un 25% de la plantilla ja pot treballar des del seu domicili amb eines informàtiques corporatives, i al llarg de demà dimarts, s’assolirà la xifra aproximada de 1.000 persones, una xifra que es preveu que anirà augmentant en els pròxims dies. Els equips estan treballant amb normalitat i reorganitzant-se i adaptant-se a la nova situació.

Tancament de parcs i altres espais públics:

El Govern Municipal ha acordat el tancament de diversos parcs, places i altres espais públics de la ciutat, com són: Parc de Sant Jordi, Parc de Desinfecció, plaça de Santa Margarida, plaça del Pagès, plaça interior del carrer Sardenya, plaça de Miguel Hernández (ja estava tancada) i d’altres espais que quedaran encintats o acotats amb tanques.

Pel que fa al Parc de Vallparadís i el Parc del Nord, la Policia Municipal seguirà actuant i informant intensament per recordar a la ciutadania que no es poden utilitzar com a espai d’esbarjo en l’actual situació d’emergència.

Les zones de lliure circulació de gossos continuaran en funcionament i s’intensificarà la seva neteja.

Menjadors escolars. Infants i treballadores:

L’Ajuntament de Terrassa, un cop conegut i organitzat el tancament de les escoles dijous a la tarda, ha iniciat les actuacions d’urgència durant tot el cap de setmana amb un doble objectiu: garantir l’àpat diari de qualitat a tots aquells alumnes més vulnerables i que tenen dret a beca menjador durant el curs escolar, i que el col·lectiu de treballadores vinculades als serveis complementaris (monitores de menjador i vetlladores) no vegi perjudicats els seus drets laborals.

En aquest sentit es va esperar a les resolucions del Consell de Ministres amb el convenciment que es dictarien mesures del Govern espanyol per protegir l’economia i donar garanties a tot aquest col·lectiu. En no haver estat així, l’Ajuntament està en contacte directe amb el Departament d’Educació de la Generalitat per implementar mesures que satisfacin aquests dos objectius. S’espera l’anunci per part del Departament d’aquestes mesures.

El Govern municipal està compromès amb les treballadores de menjador i vetlladores, i valora satisfactòriament la resposta que fins el moment ha donat l’empresa SERHS per a resoldre el tema dels àpats de l’alumnat becat i treballa per a obtenir una resposta satisfactòria que protegeixi els drets, especialment, dels col·lectius més vulnerables: infants i treballadores dels serveis complementaris.

Habilitació d’una escola per complementar L’Andana:

L’Ajuntament ha habilitat una escola de la ciutat, concretament l’Escola França, per poder complementar el servei d’allotjament d’urgència que ofereix l’Andana, que a dia d’avui estava a punt d’arribar al 100% d’ocupació. L’Andana és un servei d’acollida per a persones sense sostre, que inclou la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, complementades amb treball socioeducatiu. Amb aquesta mesura, les persones usuàries d’aquest servei municipal gestionat per Creu Roja, podran ser ateses amb les condicions necessàries en aquesta situació d’emergència. El Govern Municipal està fent un estudi sobre la disponibilitat d’espais públics o privats que comptin amb llits, així com d’altres espais que puguin acollir llits si és necessari en funció de les necessitats.

Tancament de la porta principal de l’Ajuntament:

L’accés a l’edifici històric de l’Ajuntament, pel Raval de Montserrat, quedarà restringit al màxim a partir del tancament de la porta principal.

Related Articles

Deixa un comentari