L’Ajuntament divulga normes a l’hora de treure a passejar els gossos i continuarà denunciant les infraccions

No Comment

L’Ajuntament divulga des d’avui un seguit de normes i consells de civisme per a les persones que treuen a passejar els seus gossos. A la vegada, el govern afirma que continuarà aplicant les normes de confinament i denunciant les infraccions, que poden comportar sancions de 600 a 30.000 euros.

La campanya informativa que es posa en marxa avui dilluns està orientada a les persones que treuen a passejar els seus gossos i incompleixen les restriccions dictades amb motiu del confinament. Dintre d’aquesta campanya s’inclouen normes sobre distàncies mínimes a respectar, sobre l’obligatorietat de recollir les deposicions dels gossos i sobre les distàncies màximes a recórrer per al passeig dels animals domèstics.

Per altra banda, s’intensificaran també les actuacions de neteja als entorns de les zones de lliure circulació de gossos.

L’argument per dur a terme aquesta campanya prové de les informacions facilitades per la Policia Municipal, segons la qual, una part de la ciutadania incompleix de forma puntual o sistemàtica les normes de confinament, especialment en tot el que té relació amb la necessitat de treure a passejar diàriament els gossos. Per exemple, només aquest dissabte a la tarda, es van realitzar més de 50 denúncies a persones que incomplien les normes vigents o havien portat a passejar els seus gossos a espais situats a gran distància dels seus domicilis.

Per això, a més de la campanya informativa, la Policia Municipal continuarà aplicant, segons indica l’Ajuntament, amb el màxim rigor les normes de confinament. En aquests casos, l’incompliment de les normes pot comportar sancions de 600 a 30.000 euros i encara superiors si l’incompliment és reiterat.

L’Ajuntament reconeix i agraeix el civisme i la responsabilitat de la major part de la ciutadania, al mateix temps que fa una crida a tothom per tal de complir estrictament les limitacions, tan difícils com imprescindibles, per contenir la pandèmia del Covid-19. En funció de la resposta ciutadana a aquesta crida s’està estudiant l’aplicació de mesures encara més restrictives.

Recomanacions i consells de benestar animal consensuats amb entitats animalistes

En paral·lel a les accions per reforçar el civisme i la responsabilitat, l’Ajuntament també portarà a terme a partir d’avui dilluns, una campanya de difusió de consells de benestar animal, que ha estat consensuada amb les entitats animalistes de la ciutat.

Related Articles

Deixa un comentari