L’Ajuntament ha d’estar al costat de l’INS Montserrat Roig, demana ERC-MES

No Comment

El grup municipal d’ERC-MES presentà el passat dijous un acord de junta de portaveus perquè l’Ajuntament de Terrassa es posicioni clarament al costat del professorat de l’INS Montserrat Roig davant la persecució del govern espanyol.

Segons el portaveu del grup, Isaac Albert, “Quan una escola de la ciutat rep amenaces per part de l’estat, es qüestiona als seus professionals sota la bandera de la repressió, l’Ajuntament i l’alcalde estan obligats a defensar-los”

Des d’ERC-MES criticaven el silenci de l’equip de govern local quan ja feia dos dies d’ençà que es conegués la notícia que l’estat espanyol, a través del Ministerio de Educación, pretén que es persegueixi i sancioni als professors de l’IES Montserrat Roig de Terrassa acusant-los sense proves d’un suposat adoctrinament. El divendres, però, l’alcalde Alfredo Vega es pronuncià al respecte tot plantejant que la comunitat educativa disposa de canals suficients per resoldre eventuals problemes. En Vega criticà també la decisió del Ministerio de Educación de filtrar la llista de centres als mitjans de comunicació «per l’impacte per a la imatge del professorat».

Sobre la proposta d’ERC-MES l’Alcalde va assegurà que no hi hauria d’haver cap problema per arribar a un acord «si hi ha consens en els termes» del mateix.

D’altra banda, l’assemblea del professorat de l’INS Montserrat Roig va acordar demanar un claustre i consell escolar extraordinaris per donar una resposta institucional del centre educatiu a les difamacions.

Insistint en el contingut de la proposta, segons el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, “la campanya d’atac al model d’escola catalana arriba a un nou nivell i ataca directament als professionals de la nostra ciutat. L’Ajuntament ha de ser-hi per assegurar una educació de qualitat i amb esperit crític i, sobretot, per defensar aquelles persones que la fan possible a Terrassa”.

Amb aquest objectiu, l’acord presentat a la junta de portaveus cerca un suport absolut del consistori al professorat de l’INS Montserrat Roig, que des d’ERC-MES s’espera que de ser aprovat l’acord es tradueixi en accions concretes per part de l’Ajuntament per preservar la plena llibertat i independència amb la qual s’ha treballat a l’institut, així com a totes les escoles de Terrassa.

L’acord també inclou que l’Ajuntament exigeixi una rectificació immediata al Ministerio de educación, així com oferir el suport del consistori a moviments com la Taula d’Emergència Docent, creada per defensar els professionals de l’educació i el model d’escola catalana.

Related Articles

Deixa un comentari