L’Ajuntament potencia l’oferta d’activitats informatives, d’assessorament, d’acompanyament, culturals i d’entreteniment per fer des de casa

No Comment

El Govern Municipal ha acordat impulsar els següents projectes:

1.- Joventut: servei d’assessoria online i per videoconferència

Aquest dimecres, 1 d’abril, des del servei de Joventut s’inicia tot un servei d’assessoria online i per videoconferència, per tal de donar respostes a les inquietuds del jovent: com acabarà el curs escolar, la selectivitat, orientació educativa o laboral…

El programa inclou:

• Assessoria especialitzada educativa per videoconferència: cal concertar cita prèvia enviant un correu electrònic a casa.baumann@terrassa.cat

• Assessoria especialitzada ocupacional per videoconferència: cal concertar cita prèvia enviant un correu electrònic a referent.ocupaciójuvenil@terrassa.cat o casa.baumann@terrassa.cat

• Assessoria especialitzada àmbit mobilitat internacional per videoconferència: cal concertar cita prèvia seguint el següent enllaç: https://vibria.org/assessories-i-xerrades/

• Atenció telefònica: Tel. 699 07 62 98 – de dilluns a divendres de 9h a 14h

• Atenció via whatsapp: Tel. 699 07 62 98 – de dilluns a divendres de 9h a 14h

• Atenció per correu electrònic: casa.baumann@terrassa.cat /referent.ocupaciójuvenil@terrassa.cat

• Instagram: baumann_oficinajove / puntjove_terrassa

2.- Mostra d’Ensenyament 2020: virtual

Donat que la situació d’excepcionalitat que estem vivint no permet realitzar la Mostra d’Ensenyament tal com s’ha fet en altres edicions, de manera presencial, el Servei de Joventut planteja per a aquest any una Mostra d’Ensenyament alternativa, virtual i telemàtica, amb l’objectiu de continuar estant al costat dels joves i de les joves, oferint-los els màxims recursos possibles que facilitin la seva presa de decisió.

Per fer possible aquesta alternativa, la Baumann Oficina Jove ha elaborat un recull de documents informatius relacionats amb els continguts que s’ofereixen a la Mostra d’Ensenyament.

Aquesta documentació estarà disponible al web del Servei de Joventut (www.casabaumann.cat) a partir del proper dia 1 d’abril de 2020, on es podran trobar diferents documents amb la següent informació:

Composició i itineraris del sistema educatiu

Ensenyament Regulat:

Batxillerats

Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i de Grau Superior (CFGS)

Programes de Formació Inserció (PFI)

Ensenyaments universitaris

Escoles d’adults

Curs específic per a l’accés als Cicles de Grau Mitjà – CAM

Curs de preparació a les proves de grau superior (CFGS)

Itineraris formatius específics

Estudis artístics superiors

Formació Ocupacional

Preinscripció i matriculació 2020/2021

Fitxa de treball personal

A part d’aquesta informació, el web del Servei de Joventut i les seves xarxes socials s’actualitzen constantment amb tot tipus de notícies, recursos i activitats rellevants per a la població juvenil.

3.- Videocàpsules de prevenció psicològica al canal de Youtube de l’Ajuntament de Terrassa

A través del canal Youtube Ajterrassa i amb la col·laboració de Canal Terrassa es publicaran unes càpsules de prevenció psicològica en vídeo, a càrrec d’un equip de professionals. S’emetran al llarg dels propers dies. L’equip que impulsa el projecte, vinculat al Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), el denomina «E-mocional.reg / Videoaula de prevenció psicològica en el confinament», amb l’objectiu de proporcionar eines a la ciutadania davant dels reptes que planteja la situació actual.

4.- Felicitacions i missatges musicals a través de la Ràdio Municipal

Els propers dies es posarà en marxa un nou programa des de la Ràdio Municipal (95.2 de la FM) per tal que les persones que ho desitgin puguin felicitar aniversaris o enviar missatges amb cançons a familiars, amistats o a qui desitgin. Properament se’n concretaran més detalls.

5.- Cinema d’animació en català a CanalTerrassa TV

Cada dissabte i diumenge, a les 16h i a les 22h, s’oferirà cinema d’animació infantil en català a Canal Terrassa TV. Una selecció de pel·lícules, doblades i subtitulades en català, per a infants des totes les edats. La programació inicial inclou un total de 16 títols de cinema infantil de diversos països europeus.

6.- Coronacontes / instagram CanalTerrassa TV

Aquesta és una activitat ja en marxa a través del compte d’Instagram de CanalTerrassa. Cada dia se celebra un concurs de contes ,amb un màxim de 250 paraules, sobre tema lliure, coordinat i dirigit per la periodista Mariona Tomàs.

Related Articles

Deixa un comentari