L’ajuntament ratifica la municipalització de l’aigua i Ballart titlla Royes com “baró del partit”

No Comment

El camí cap a la municipalització de l’aigua continua endavant, lentament i inexorable, a banda de les traves que hom s’obstina en imposar i les que de ben segur han de venir encara. En el darrer ple municipal corresponent al setembre, i malgrat les esmenes presentades per l’empresa concessionària, s’acordà iniciar els tràmits per liquidar la concessió del servei de subministrament d’aigua a Mina a finals d’any, i al seu torn prorrogar, sis mesos més el contracte, tal com s’havia decidit, en total sis mesos més fins el juny de 2017.

De fet, en el debat actualment candent sobre aquesta cabdal qüestió, van sobresortir les dures paraules pronunciades per l’alcalde Jordi Ballart, qui darrerament es mostra més locuaç que mai. Va ser en referir-se a Manel Royes, alcalde durant molts anys i que pertany al mateix PSC, com a «baró del partit qui defensa els seus interessos», fent així al·lusió a les declaracions on aquest qüestionava el tracte que segons ell s’està fent a Mina, i la decisió de canviar a una gestió pública.

Igualment es constatà, un cop més, el silenci administratiu per part del soci de govern (CiU), que malgrat el debat encès, prefereix mantenir-se al marge i sense pronunciar-se obertament sobre la seva opció per a la gestió de l’aigua.

Un altre tema significatiu és un altre contracte que es prorrogarà, en aquest cas el del servei municipal d’autobusos, a Tmesa. Tots els grups aprovaren la proposta de l’equip de govern per ampliar el contracte fins a finals del 2017, amb excepció de l’abstenció del PP, i tots, això sí, es mostraren de nou molt crítics amb la gestió del govern en aquest assumpte, per considerar que «no s’ha fet la feina». Els antecedents no conviden a pensar d’una altra manera: el 2013 va truncar-se l’intent de fer un concurs públic, per irregularitats en la tramitació, i després de sis pròrrogues, sembla que no hi ha un posicionament ferm al respecte de què fer amb la qüestió de la gestió dels busos. Per ara es compraran dues caixes de canvi per a dos vehicles que no estan circulant.

En la part potser més positiva, la proposta d’ERC per l’accés i ús comunitari del coneixement, a través de subvencions a entitats sense afany de lucre que realitzin projectes de socialització de llibres, de programari lliure i d’infraestructures comunitàries d’internet per reduir l’anomenada bretxa digital, va rebre un suport majoritari.

També es va tirar endavant una moció, presentada per TeC, per incloure mecanismes de lluita contra la vulneració dels Drets Humans en la contractació pública, i que l’Ajuntament no treballi amb empreses que no respectin els drets essencials de les persones, aquí o en d’altres països d’arreu del món.

D’altra banda, l’Ajuntament de Terrassa s’ha adherit a la Xarxa de Municipis LGTB. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès que compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa des dels seus inicis, fa aproximadament un any. En la darrera reunió, les ciutats participants van debatre al voltant de qüestions adreçades a impulsar la Xarxa, i es van presentar diferents propostes per a elaborar un pla de treball. Per la seva banda, la direcció d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya ha fet un balanç dels dos anys de desplegament de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia; i ha apuntat les accions a desenvolupar en aquest sentit a partir d’ara.

160930 reunió xarxa municipis LGTB-2 Reunió de la Xarxa de Municipis LGTB, el passat 30 de setembre a la Casa Alegre de Sagrera. Foto: Ajuntament de Terrassa

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari