Laments per les retallades en polítiques actives d’ocupació plantejada pel govern de l’estat

No Comment

Igual que manifesta la Confederació de Cooperatives de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa també lamenta la decisió que suposa retallar en un 55% els recursos destinats a Catalunya. A Terrassa, el fet pot suposar reduir en més de 2,5 milions d’euros , justament quan l’atur ha pujat a la ciutat un 5%.


La Confederació de Cooperatives de Catalunya manifesta el seu desacord amb la decisió del Gobierno de l’Estat espanyol de retallar 215 milions d’euros del fons de polítiques actives d’ocupació que rep la Generalitat de Catalunya i que reverteixen en el cooperativisme i l’ocupabilitat de les persones, en especial de les més vulnerables.

els fons destinats a polítiques actives d’ocupació per a destinar-los al finançament de prestacions dependent del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Segons la Confederació, aquesta decisió «ataca plenament contra una de les polítiques estratègiques més importants pel cooperativisme i del conjunt del teixit empresarial i laboral de Catalunya». La Conferedació es refereix especialment en la situació actual, «on l’ocupació es troba greument afectada com a conseqüència de la crisis sanitària que patim».

A la vegada, se subratlla que el fet representa un greuge vers la reactivació de l’ocupació, de les polítiques treballades en el marc del cooperativisme i de l’estratègia del conjunt del cooperativisme per mitigar els efectes que la pandèmia causaran sobre el teixit cooperatiu i l’ocupació cooperativa, especialment la de col·lectius més vulnerable. Des de la Confederació es recorda que els fons provenen de la quota de formació professional que empreses i treballadors aporten i, per tant, representen uns fons finalistes imprescindibles en un escenari de postcrisis sanitària, els quals, amb la decisió del Gobierno de l’Estat espanyol, es pretenen desviar a altres mesures totalment diferents.

2,5 milions d’euros menys per a Terrassa

En la mateixa línia, el Govern municipal també lamenta aquesta decisió de l’Estat Espanyol de retallar en un 55 % els fons destinats a polítiques d’ocupació a Catalunya. Tot això, el mateix dia que es coneixen les dades de l’atur del mes de març, amb un increment de 686 persones aturades més a Terrassa respecte el mes anterior. La decisió deixa en tan sols 173 milions d’euros els diners a repartir entre tot Catalunya per programes d’ocupació, un 55,3% menys respecte l’any anterior. Això podria arribar a suposar, d’acord amb els recursos que rep actualment l’Ajuntament de Terrassa, fins a 2,5 milions d’euros menys per al foment de l’ocupació a la nostra ciutat.

La mesura preocupa especialment el Govern municipal en un moment en el qual s’està treballant per desenvolupar solucions en benefici de totes les persones treballadores afectades per les conseqüències laborals que es derivin de la pandèmia del Covid-19. Les xifres de l’atur del mes de març, amb 14.783 persones aturades i un increment d’un 5 % de desocupats al mes de març, situa la taxa de desocupació a la ciutat en el 13%. La preocupació va més enllà, donat que aquesta xifra no inclou les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO’s).

Related Articles

Deixa un comentari