L’AMTU i l’associació Amputats Sant Jordi, amb suport de la Diputació, treballaran per millorar l’accessibilitat en el transport públic

No Comment
Marta Canas (ASJ) i Jordi Xena (AMTU). Foto Amtu

 

Ambdues associacions signaren el 14 de novembre, a Granollers, un conveni de col·laboració, que inclou l’elaboració d’un estudi de mobilitat i transport públic entre les persones que tenen alguna amputació, discapacitat i/o mobilitat reduïda, i que també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El president de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena, i la presidenta de l’associació Amputats Sant Jordi (ASJ), Marta Canas, signaren el passat 14 de novembre avui un conveni de col·laboració que té com a objectiu treballar per la millora de l’accessibilitat en el transport públic. Aquest conveni també té el suport de la Diputació de Barcelona (DIBA).

Amb aquest conveni, ambdues associacions expressen la voluntat de treballar conjuntament en matèria de reducció de barreres arquitectòniques en el transport públic, i es comprometen a estudiar, afavorir i implantar millores en la utilització dels serveis de transport públic col·lectiu de viatgers arreu del territori, amb una especial incidència en el treball de millora del transport urbà, competència dels municipis catalans.

En aquest sentit, el conveni contempla les següents accions:

– L’ASJ elaborarà un estudi d’investigació, diagnosi, proposta de millora i compliment de les normes i requisits d’accessibilitat als diferents sistemes de transport públic de les persones que tenen alguna amputació, discapacitat i/o mobilitat reduïda. L’àmbit de l’estudi i informe abastarà, com a mínim, el conjunt de municipis associats a l’AMTU.

L’AMTU difondrà entre els municipis el resultat de l’estudi amb l’objectiu de dotar les administracions competents de la informació necessària per a la millora dels mitjans de transport públic en el compliment dels estàndards obligatoris d’accessibilitat. Així mateix, també promourà entre les administracions públiques locals les accions que siguin convenients per a la implantació de les mesures analitzades i detectades.

-L’AMTU, en col·laboració amb l’ASJ, treballarà per la implantació progressiva de tots els requisits tècnics necessaris que permetin l’accessibilitat de totes les persones a les seves publicacions, especialment les digitals.

-L’ASJ dissenyarà un programa de formació específic dirigit al conjunt de persones responsables en matèria de mobilitat i transport públic, per tal de difondre i assessorar en el compliment de la normativa d’accessibilitat d’aquest servei públic. Les accions de formació seran organitzades per l’AMTU, conjuntament amb l’ASJ.

-L’AMTU es compromet a incorporar en les properes sessions de “La Jornada Catalana de la Mobilitat” una ponència a càrrec de l’ASJ, per tal de donar a conèixer entre tots els assistents la necessitat de treballar plegats en l’eliminació progressiva de les barreres d’accés al servei públic de transport. La Jornada Catalana de la Mobilitat s’organitza cada any en un dels municipis associats a l’AMTU, i ja s’ha convertit en l’esdeveniment de referència per al sector a Catalunya, amb l’assistència de gairebé 400 persones en la passada edició.

Sobre L’AMTU

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat, les infraestructures i el transport públic en benefici de la ciutadania, el medi ambient i l’optimització de de recursos per part de les administracions públiques.

Actualment té 94 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 92 municipis i 2 Consells Comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 41 milions anualment.

Així mateix, l’AMTU aspira a convertir-se en un referent, a tots els nivells, en la defensa, l’assessorament i el suport als municipis per a la gestió eficient i efectiva del transport col·lectiu de viatgers.

Actualment, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, les sol·licituds de les targetes T-16 i T-Verda per als residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6. També gestiona els serveis de Transport a Demanda de Pineda i Sant Esteve Sesrovires.

Sobre L’ASJ

L’associació Amputats Sant Jordi (ASJ), és una entitat sense ànim de lucre sorgida l’any 1992 a partir d’un grup de pacients de rehabilitació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau que va considerar la necessitat de millorar les condicions de vida de les persones amb amputació a partir de la unificació d’esforços i l’associacionisme.

L’ASJ treballa amb esforç i dedicació per la igualtat d’oportunitats i l’eliminació de les barreres que han d’afrontar en la vida quotidiana les persones amb amputació i discapacitat física, proporcionant-los oportunitats, defensa dels seus drets i il·lusió renovada per continuar tirant endavant amb les seves noves circumstàncies.

Amb motiu de la celebració del seu 25è aniversari, l’ASJ van considerar dur a terme una sèrie d’activitats per tal de posar de relleu i significar la importància de disposar d’un transport públic accessible per a totes les persones.

Related Articles

Deixa un comentari