L’Associació Alba vol fer arribar als joves informació sobre prevenció de drogues a través de YouTube

No Comment

Alba s’enganxa a la prevenció creant el canal ¿Enganchados?, que contindrà càpsules informatives adreçades als joves en matèria de prevenció pel consum de substàncies i conductes addictives.


 

L’Associació Alba ha engegat un canal YouTube per comunicar al jovent missatges en matèria de prevenció pel consum de substàncies i conductes addictives. Des de l’entitat es considera que la millor manera de contactar amb aquest col·lectiu és a través de canals com YouTube, per això ha creat, conjuntament amb Ben Mirat produccions, el canal que porta per nom ¿Enganchados?.

El canal creat pretén ser un espai de trobada entre els joves i els professionals de l’entitat. ¿Enganchados?s’alimentarà de càpsules informatives sobre diferents aspectes del món de l’addicció entre els joves. El contingut es basa en entrevistes al carrer i en reflexions sobre les temàtiques que es tracten. Un dels objectius és copsar si la societat està ben o mal informada, així com poder donar els missatges correctes als joves. El canal pretén doncs 

Amb un format molt dinàmic i pràctic, ¿Enganchados?, pretén ser un espai de trobada entre els joves i els professionals de l’entitat. Darrere dels missatges que es donen al canal hi ha l’equip terapèutic de l’associació Alba, que es posa a disposició de l’audiència del canal. Els joves poden preguntar, consultar per via mail o per les xarxes socials. Les primeres temàtiques tractades aborden dubtes que sorgeixen als treballs de grup que Alba treballa amb els joves que pateixen algun problema d’addicció. 

El projecte té un recorregut que va més enllà de les xarxes socials. Alba treballa amb diferents escoles del Vallès impartint diferents tallers. Una de les eines d’aquests tallers serà el canal YouTube, a on, des de les aules es participarà en els continguts del canal, es reflexionarà sobre el contingut que es pengi i es farà participar en els alumnes amb noves idees, aportant dubtes i experiències que tenen. 

La marihuana és bona?, què en sabem els joves o els adults sobre les drogues? Aquestes són algunes de les qüestions que es tractaran en les primeres càpsules, llançades el 15 d’octubre. Paral·lelament, hi haurà un perfil d’Instagram i una pàgina de Facebook que informarà del contingut del canal i de les novetats que s’hi generin. Les càpsules s’actualitzarà amb nou contingut cada setmana, en concret, els dimecres. La intenció és que sigui un projecte anual i que es pugui fer més càpsules per poder copsar més temàtiques.

El projecte es presentarà a diferents convocatòries de subvencions d’àmbits públics i privats. Una altra font de finançament del projecte és la publicitat en el mateix canal. De moment, ¿Enganchados?, compta amb el suport del Ministeri del Interior, de l’Ajuntament de Terrassa i del Rotary Club Terrassa.

Presentació del canal ¿Enganchados?

Related Articles

Deixa un comentari