L’AV del Segle XX carrega contra l’Ajuntament per la seva inacció vers els problemes del barri

No Comment

L’entitat critica durament al consistori la seva actitud, per no actuar ni respondre cap de les reivindicacions plantejades durant anys


L’AV Barri del Segle XX recrimina a l’Ajuntament que no faci cas a les múltiples reivindicacions veïnals, relacionades amb problemàtiques del barri, algunes d’elles plantejades des de fa molts anys. A més, l’entitat denuncia que des del consistori no es respongui cap dels seus escrits, i es queixa d’un “silenci administratiu incomprensible”, tot recordant que per l’obligació de la llei de transparència, tal com “indica el Reglament de Participació, l’Ajuntament resta obligat a donar resposta als escrits i a explicar la solució”, segons l’entitat.

L’Assemblea de Socis de l’associació veïnal, celebrada el passat dissabte dia 11 de febrer, va decidir denunciar aquesta “manca de transparència”, així com l’incompliment reiterat de no donar resposta als escrits que aquesta entitat fa arribar a l’Ajuntament via registre. “Escrits sobre molts temes que ni es responen, ni es solucionen que és pitjor”, critica durament l’entitat; “continuem patint una manca de compliment i voluntat de resposta mínima exigible, i ja no parlem de l’aplicació de solucions i actuació, on el silenci administratiu és permanent i sistemàtic sobretot d’alguns serveis municipals”.

botomalarrassa

Per a l’associació, aquesta manca de resposta per part de l’Ajuntament denota també falta de transparència en la gestió pública: “Ni les demandes fàcils, ni les més complexes, s’aplica un silenci administratiu incomprensible ja que per l’obligació de la llei de transparència de l’Administració, com del Reglament de Participació, obliga a l’Ajuntament a donar resposta als escrits i a explicar la solució”; en aquestes termes s’expressa l’entitat, la qual manifesta que entra una gran quantitat d’escrits, dels quals “només hem rebut com a molt un 19% de respostes”.

Urbanització dels carrers, espai socioesportiu i escola Sala i Badrinas

Un dels temes recurrents de l’associació de veïns i que no obtenen resposta, és la urbanització dels carrers. Es considera una “vergonya”, ja que “encara tenim 6 carrers pendents urbanitzar i no s’ha fet el mínim esforç per a resoldre-ho, uns incompetents i impresentables que no tenen cap justitificació”. Excuses, excuses i escuses. per això, l’entitat veïnal exigeix que l’Ajuntament abandoni les “excuses, i resolgui aquest tema, després de llargs anys de reivindicar-ho.

Respecte el projecte Espai Soci esportiu, l’entitat es queixa que hi ha projecte per fer al barri un espai socioesportiu aprovat des de fa temps, i ara veurem el que haurem d’esperar per a la seva execució. De nou, en aquest punt, s’exigeix que s’executi d’una vegada i que el consistori es deixi d’anar donant excuses”.

Un altre exemple d’inútils i incompetents, és el tema aturat de l’espai contaminat del gas, “sense cap actuació, perduts en els debats entre competències i qui ho ha de fer, si l’Ajuntament o la Generalitat”. Aquesta tema s’arrossega des de fa anys i un espai públic pendent d’urbanitzar que deixa un espai degradat i abandonat. exigeix d’una vegada que es faci la descontaminació i es desenvolupi el projecte d’urbanització de la Plaça pública. En la manteixa línia, s’exigeix que es construeixi definitivament l’escola Sala i Badrinas, actualment amb barracons, “d’una vegada i sense més retards”.

La neteja i els equipaments de gent gran, temes també pendents de resoldre

Pel que fa al tema de la neteja i els residus, l’entitat demana a l’Ajuntament ser “més exigent amb l’Empresa i exercir el control de la mateixa, fent una auditoria externa de gestió, i que amb els recursos actuals es millori la seva gestió”.

L’entitat veïnal es queixa de la “mala distribució dels equipaments de ciutat per a la gent gran, resultat de la lluita irracional i partidària entre l’Ajuntament i la Generalitat”. Lamena que la qüestió s’hagi convertit en una “irracionalitat total, llençant recursos públics i una manca d’equitat en la distribució actual en el conjunt de la ciutat que ara estem pagant”. Per això des de l’entitat s’exigeix que “abans de fer qualsevol altra equipament per a gent gran, es faci un estudi de la realitat i no es faci cap més actuació a la ciutat, fins que no es defineixin les necessitats reals i la seva distribució en el territori, per a evitar la disbauxa patida i que ara hipoteca noves actuacions”.

L’associació de veïns ha adreçat al consistori local un escrit (es pot llegir complet aquí) que recull totes aquestes demandes, a l’atenció de l’alcalde Jordi Ballart, al tinent d’Alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat Marc Armengol, i a la presidenta del D3, Rosa Ribera.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari