Les AV no han notat encara els nous aires anunciats pel govern

No Comment
Constitució del consell del D6, el 4 de desembre de 2019. Foto: Ajt. Trs.

Pep Valenzuela

«Aquests pressupostos no són participatius», declara en Ramon Clariana, membre de les juntes de l’associació veïnal del Poble Nou-Zona Esportiva i de la federació d’AV de la ciutat consultat per Malarrassa. De fet, l’associació d’aquest barri havia deixat de participar en les reunions del Consell de Districte en protesta per aquesta mancança que l’anterior govern local pretenia resoldre amb reunions que refrendessin sense més el que ja s’havia decidit.

En la constitució d’aquest consell, realitzada en els primers dies del mes, l’AV ha tornat a ser-hi, tot i considerar, d’acord amb el comunicat fet públic per la FAVT, que les possibilitats de participació ciutadana han millorat poc o res amb el nou govern. «Es va fer i aprovar un nou reglament de participació ciutadana que no es fa servir», sentencia en Jaume Àvalos, de l’associació de Sant Pere Nord, una opinió compartida també per representants veïnals dels altres barris.

«Quan vam demanar sobre la manca de participació, es van defensar explicant problemes de calendari i tècnics en general», explica en Gregorio Ramírez, de La Cogullada, que participà en la reunió de constitució del consell del D4, «i ens van voler acontentar dient que ja ho tindrien en compte d’ara endavant».

Això, però, és una música molt repetida, no només la tonada, també la lletra. Al districte 6, on també es plantejà la manca de participació en relació amb els pressupostos, el representant de l’AV, en Manuel Àvila, informa que, a més, «la mateixa explicació dels pressupostos no va ser completa, i la justificació per les pujades de l’IBI i altres impostos no va convèncer ningú».

Subratlla els aspectes més negatius també el membre de la junta de l’AV de La Maurina, en Pere Macià, que recordant la intervenció de la tinenta d’alcalde Núria Marín, afirma que li va sonar «al clàssic del famós masterchef ‘yo me lo guiso, yo me lo como’ i si no us agrada doncs ja no es pot fer res», clar que adobat amb les disculpes habituals.

En Clariana considera que, amb totes les mancances, l’explicació dels pressupostos, almenys en el seu districte, el 5, va ser «bona», però «els membres del consell no l’havien rebut abans, la informació, i per tant no es va poder debatre res com tocaria».

També aquí, disculpes i reconeixement de les «deficiències», i compromís verbal que «això no tornarà a passar amb el pròxim pressupost», per part de la Núria Marín i el primer tinent d’alcalde Isaac Albert, qui va plantejar que el pressupost encara pot admetre ajustos.

Unanimitat també, per part del moviment veïnal, en criticar l’absència dels problemes de cada zona en aquestes reunions de constitució dels consells de districte. Novament, tot queda postergat per les pròximes reunions (hom parla de mesos i sense cap ordre del dia establert), amb una altra música també molt coneguda, aquella del «qui dia passa, any empeny».

Related Articles

Deixa un comentari